Udala se za 30 godina mlađeg pripadnika afričkog plemena: Kuhaju na vatri, nemaju vode – EVO KAKO IZGLEDA NJIHOV ŽIVOT (FOTO)

Ispovijesti

Udala se za 30 godina mlađeg pripadnika afričkog plemena: Kuhaju na vatri, nemaju vode – EVO KAKO IZGLEDA NJIHOV ŽIVOT (FOTO)

Deborah Babu (60) iz Sacramenta u Kaliforniji nije očekivala da će se zaljubiti kad je upoznala svog sadašnjeg supruga Saitotyja Babua (30) dok je putovala Tanzanijom sa svojom kćeri Royce (30) u oktobru 2017. godine. Par je ostao u kontaktu, a Deborah se u decembruvratila u Tanzaniju i prihvatila bračnu ponudu od Saitotyja.

Nakon što su imali Maasai vjenčanje 2018. (tradicionalnu ceremoniju) par je imao i ‘zapadnjačko’ vjenčanje 2022. Još se nadaju da će imati veće Maasai slavlje – na kojem će se okupiti više članova obitelji i plemena. Deborah, koja sada koristi svoje Maasai ime Nashipai, i živi sa Saitotyjem i njegovom porodicom u Ubeni u Tanzaniji, ne može biti sretnija.

Upoznala je svog sadašnjeg supruga kada su ona i njena kći Royce šetale plažom u Zanzibaru u Tanzaniji. Tamo su naletjele na dvojicu Maasaija, od kojih je jedan bio Saitoty, koji im je ponudio suvenire. Deborah je odbila, ali je pitala može li se fotografirati s njima jer nikada nije upoznala Maasaija i par je započeo razgovor sa Saitotyjem, piše 24sata.hr.

“Saitoty me zamolio da mu pošaljem fotografiju i ostali smo u kontaktu nakon što je dobio moj broj, a sljedeće večeri se pridružio meni i kćeri u šetnji”, ispričala je i dodala da su ‘razgovarali satima i otkrili da imaju jako puno zajedničkog, poput smisla za humor.’

Par je uspostavio blisku vezu i kasnije kroz razgovore, ali Deborah nije vidjela romantičnu budućnost za njih, najviše zbog razlike u godinama.

“Bila sam sretna, slobodna žena i nije mi se činilo u redu izlaziti s nekim ko je 30 godina mlađi od mene”, rekla je.

Ali nakon što se vratila kući. par je ostao u kontaktu svakodnevnim pozivima. Saitoty je svaki dan zvao Deborah da se javi i pričao o tome kako se želi oženiti njome.

Nakon što je dobila odobrenje djece, odletjela je sastati se sa Saitotyjem krajem decembra 2017. i rekla ‘sudbonosno da’ kad je kleknuo pred nju.

” Otišla sam upoznati njegovu porodicu i dali su mi ime Nashipai”, rekla je.

Par sad zajedno živi u Tanzaniji u bomi (porodičnom imanju) u vlastitoj kući od blata, a u junu 2018. su imali Maasai vjenčanje, nakon čega je uslijedila zakonska ceremonija u maju ove godine.

“Kuhamo na vatri i nemamo tekuće vode. Trenutno gradimo kolibu i čak moramo sami osmisliti ljestve”, dodala je. (novi.ba)