Nedim Sladić jednom rečenicom o dolasku zime popravio dan mnogima: “Obradovao si me”

VREMENSKA PROGNOZA

Nedim Sladić jednom rečenicom o dolasku zime popravio dan mnogima: “Obradovao si me”

Nedim Sladić, mladi bh. meteorolog sa trenutnom adresom u Londonu, sa kratkom prognozom za zimu oglasio se na Facebooku.

“Ukratko: zime nema, do daljnjeg”, napisao je Sladić.

U komentarima su mu njegovi pratitelji pisali kako ih je obradovao ovom informacijom i popravio im dan. Na konstantaciju da do zadnje dekade novembra zime nema sigurno, Sladić je odgovorio da “ni u stratosferi nema nekih bitnijih dešavanja”.

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu u kojoj su saopćili da se period lijepog i toplog vremena nastavlja sve do 6. novembra, a nešto ranije se očekuje blagi pad temperature.

“Stabilne vremenske prilike nastavljaju se do 6. novembra. Tokom jutra u Bosni duž riječnih tokova izgledna je magla, a danju širom zemlje pretežno sunčano i ugodno toplo vrijeme uz temperature iznad prosjeka.

Slabe padavine prognoziraju se u Bosni 7. i 8. novembra, dok se u Hercegovini tokom cijelog prognoznog perioda očekuje stabilno bez padavina. Do 28. oktobra, očekivane vrijednosti jutarnjih temperatura zraka su od 8 do 12 u Bosni, na jugu zemlje do 16 °C, a najviše dnevne u Bosnu između 19 i 24 °C, na jugu zemlje do 27 °C.

Od 29. oktobra do kraja prognoznog perioda uz povremeno izraženiju naoblaku izgledan je blagi pad temperatura koje će i dalje zadržati natprosječne vrijednosti za ovaj period godine. U Bosni tokom jutra očekivane temperature zraka su od 5 do 10, u Hercegovini oko 13 °C, a maksimalne u Bosni do 19 u Hercegovini do 23 °C”, navodi se u saopćenju FHMZ-a. Izvor: Radio Sarajevo