Objavljena prognoza do 14. novembra: Evo kad nam stižu padavine – a nije isključen ni snijeg

VREMENSKA PROGNOZA

Objavljena prognoza do 14. novembra: Evo kad nam stižu padavine – a nije isključen ni snijeg

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je danas prognozu za period do 14. novembra 2022. godine. Kako navode, početak mjeseca novembra u Bosni i Hercegovini neće donijeti veće promjene vremenskih prilika.

U prvim danima novembra nastavit će se suho, nadprosječno toplo i pretežno sunčano vrijeme. U kotlinama i duž riječnih tokova u jutarnjim satima moguća je slaba magla ili niska oblačnost.

Sredinom sedmice izvjesno je više oblaka u zapadnim područjima Bosne. Od petka, 4. novembra, slijedi veće naoblačenje, ali i padavine koje će se tokom dana proširiti na veći dio naše zemlje. Za dane vikenda uz kišu i temperature zraka bit će znatno niže. Na planinama nije isključen snijeg.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 4°C do 9°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 13°C. Najviše dnevne temperature između 17°C i 22°C, na jugu zemlje do 24 stepena.

Početkom naredne sedmice, od 7. novembra, stabilizacija vremenskih prilika. Zadržat će se pretežno oblačno, ali će temperature zraka biti u porastu. Stabilno uz promjenjivu naoblaku prema trenutnim raspoloživim podacima zadržat će se do kraja prognoznog perioda.

Jutarnje temperature varirat će u rasponu između 5°C i 10°C u Bosni do 12°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 13°C i 16°C u Bosni do 19°C u Hercegovini. novi.ba