Baku Aleksandru (87) su 9 dana tražili u ŠUMI, pa ostali u ČUDU: To od nje niko nije očekivao

Zanimljivosti

Baku Aleksandru (87) su 9 dana tražili u ŠUMI, pa ostali u ČUDU: To od nje niko nije očekivao

Penzionerka iz Rusije preživela je sama u šumi kod Kalinjingrada devet dana pre nego što je spasena. Kada su je našli bila je na ivici smrzavanja i ispričala je kako je jela lišće da preživi.

Aleksandra Vasiljevna (87) se izgubila u šetnji sa porodicom kada je odlučila da napravi pauzu i sačeka svoje rođake. Ali kada su se tamo vratili, ustanovili su da je 87-godišnja baka nestala i ubrzo su se obratili dobrovoljcima za pomoć, pišu ruski mediji.

Desetog dana potrage Aleksandru Vasiljevnu su slučajno otkrili berači pečuraka. Kako se ispostavilo, penzionerka je zalutala u veoma nepristupačno područje sa travom i šipražjem visine čoveka, i jarugama dubokim na desetine metara. Prema rečima volontera, bili su iznenađeni kada su stigli do nje jer niko nije ni pomislio da baka može da ode tamo, pa su je zato tražili u drugim pravcima.

Pronađenu penzionerku su berači pečuraka prijavili spasiocima, koji su odmah, na osnovu koordinata, stigli na lice mesta. Tamo su napravili veoma dirljiv snimak spasavanja.

Kasnije su Aleksandri lekari dijagnostikovali hipotermiju i dehidraciju. Ona ​​je sada u bolnici, a njeno stanje je ocenjeno kao umereno teško. (objektiv.rs)