Đavo mi nije dao mira, morala sam da pogledam u telefon svog muža…

Ispovijesti

Đavo mi nije dao mira, morala sam da pogledam u telefon svog muža…

Na internetu se pojavila ispovijest jedne supruge koja je prvo oduševila mnoge, a zatim neke razbesnela, a neke čak i nasmijala zbog ironije čitave priče.

“Inače nisam ljubomorna, ali jedne večeri đavo mi nije dao mira i kad je suprug zaspao, odučila sam da mu provjerim telefon. U porukama i na društvenim mrežama nije bilo ničeg sumnjivog, pa sam prešla na listu poziva.

Tamo sam našla tri “sumnjiva”, često birana kontakta. Jedno je bilo “najnežniji dodir”, drugo “slatke suzice”, a treće “žena mojih snova”. U momentu sam poludjela i počela da razmišljam sa koliko li me njih muž vara. Pala mi je klapna, i otišla sam u kupatilo da smjesta okrenem sva tri broja.

Prvo sam okrenula “najnježniji dodir”. Javila se njegova majka. Propala sam u zemlju od sramote i obećala da ću joj ispričati zašto sam je zvala. Počela sam da razmišljam da li ću se obrukati pred još nekim članom porodice, ali nije mi padalo na pamet ko bi, dođavola, mogle da budu “slatke suzice”. Ipak sam okrenula i javila se njegova deset godina mlađa sestra.

Sada sam bila sigurna da sam “žena iz snova” ja, i tako je bilo – kad sam okrenula, zazvonio je moj telefon.

Bila sam istovremeno ponosna što je moj muž tako divan prema nama trima i oduševljena načinom na koji nas doživljava, a u isto vrijeme sam htela da umrem od sramote što sam spala na ovako niske grane. Ispričala sam mužu šta sam uradila, a on se slatko ismejao. I dalje me je bilo sramota, pa sam odlučila da se iskupim i kupim mužu poklon. Pola ušteđevine dala sam za njegov novi ručni sat, i nije mi bilo žao.

Kad su saznale šta se dogodilo, nakon dugog smijeha, i majka i sestra su takođe odlučile da mu nešto poklone. Majka mu je dala veći iznos novca, a sestra pomogla da kupi novi motor. Moj suprug je bio zaista iznenađen i srećan zbog poklona, ali to nije bila reakcija koju sam očekivala – umjesto smijeha i poljubaca, dobile smo iznenadne suze i pitanja da čime j on zaslužio da ga mi toliko volimo.

Nije prošlo ni pola godine, moj suprug je otišao od kuće. Baš kad je odjednom “električar Aleksa” počeo svaki čas da ga zove… Na onom motoru koji mu je sestra pomogla da kupi, sa novcem koji mu je majka dala i sa satom na ruci koji sam mu ja kupila…” (Stil.kurir.rs)