Radoznali mališan se popeo na AUTIĆ, a onda se čuo VRISAK i jak udarac: Majka je mogla samo da zaplače

Ispovijesti

Radoznali mališan se popeo na AUTIĆ, a onda se čuo VRISAK i jak udarac: Majka je mogla samo da zaplače

Skrhana majka iz Rumunije ispričala je kako je njen jednogodišnji sin poginuo nakon što se popeo na svoj autić na baterije i pao sa balkona. Mihaela Bajkans (27) spremala je ručak u maju kada je mali Zejn izašao na balkon na četvrtom spratu u gradu Petrošaniju, a da ona nije primetila. Medicinska sestra je rekla da je čula buku praćenu vriskom, pre nego što je neko povikao da je dete palo.

Otrčala je niz stepenice stana i našla dečaka na tlu bez svesti. Zejn je hitno prebačen u bolnicu sa teškim krvarenjem u mozgu i pao je u komu, pre nego što je, nažalost, proglašen mrtvim 29. maja. Mališan je iskoristio trenutak kada su oba roditelja mislila da ovo drugo pazi na njega, izašao na zastakljenu terasu, popeo se na plastičnu igračku i pao kroz prozor.

– Zejn se probudio iz dremke i otišao u dnevnu sobu sa svojim tatom dok sam ja bila u kuhinji i pripremala ručak. Otvorila sam vrata koja idu pravo na balkon i otvorila sam prozor radi svežeg vazduha. Na trenutak je Zejn otišao i njegov tata je pomislio da je ušao u kuhinju. Nisam ga čula zbog aspiratora. Nisam znala da li je izašao iz dnevne sobe ili je na balkonu. Čula sam tako jaku buku i odmah počela da se tresem. Sećam se da sam bila šokirana i paralizovana, jeza me je prošla od glave do pete – kazala je majka, prenosi Miror.

– Moj prvi instinkt je bio da proverim gde je, a onda sam čula da neko glasno viče “dete je palo” – prisetila se ona tog stravičnog momenta.

Mihaela i Aleks Bejkans (32) su potom izjurili napolje i pronašli Zejnovo malo telo na tlu, a jedan od njihovih komšija ga je užasnuto posmatrao. Nakon što je stranac pozvao Hitnu pomoć, dečak hitno prebačen u bolnicu gde su lekari pokušali da ga stabilizuju pre nego što su pristali da ga stave u indukovanu komu. Mališan je potom helikopterom prebačen u obližnju dečiju bolnicu gde su njegovi roditelji čekali tri dana da vide da li se njegovo stanje poboljšalo.

– Vrištala sam neprekidno 10 minuta dok nije došla Hitna pomoć. Ne znam ko je zvao ih je zvao. U bolnici je počeo da ima napade dok su lekari pokušavali da ga stabilizuju. Stavili su ga pravo u indukovanu komu. Helikopter je došao iz Temišvara. Njegovo stanje se znatno pogoršalo i poslat je u dečju bolnicu “Louis Turčanu”. Dok sam čekala napolju, saznala sam da je u četvrtoj fazi kome sa minimalnim šansama da preživi. Posle par sati su me pustili unutra da ostanem sa njim. Niko drugi osim mene nije smeo – kazala je Mihaela.

Majka dodaje da je u tom trenutku stajala ukočena, u neverici. Kada su je pustili u sobu užasnula se videvši da su Zejnove oči “beživostne” i “staklaste”. Dečak je imao ogroman hematom na celom mozgu i u životu ga je držao jedino respirator.

Sledećeg dana pustili su i oca da ga vidi, da bi oko tri dana posle nesreće njegovo srce prestalo da kuca. (objektiv.rs)