Adnan iz torbice ukrao veću količinu novca i prokockao ga u četiri različita grada…

Region

Adnan iz torbice ukrao veću količinu novca i prokockao ga u četiri različita grada…

Adnan S. (58) iz Dervente osumnjičen je da je na području ovog grada ukrao novac, a potom dio od te svote trošio u kladionicama u Doboju, Bosanskom Brodu, Derventi i Zenici, dok je ostatak pronađen, potvrdili su izvori bliski istrazi.

Naime, pripadnici Policijske stanice Derventa, 5. novembra, isti dan nakon prijave, identifikovali su ovog Dervenćanina, kojeg sumnjiče za krađu, pišu Nezavisne novine.

Prethodno se policiji obratio drugi Dervenćanin, odnosno vlasnik torbice, te prijavio da je u prethodna dva dana u sportskoj kladionici u Derventi zaboravilo torbicu u kojoj su bili lični dokumenti i oko 2.500 eura, 1.000 američkih dolara, 250 KM i kuna i dinara u protivrijednosti od oko 700 KM, te da je torbicu pronašao zaposleni, ali da iz nje nedostaje novac.

“Policajci su isti dan identifikovali A.S. iz Dervente, te kod njega pronašli i oduzeli dio ukradenog novca. Pronašli su 300 dolara, 200 eura, 250 KM, 200 kuna, 3.140 dinara. Ostatak je, kako se sumnja, prokockao u četiri grada”, navode izvori Nezavisnih novina. fokus.ba