NAJMOĆNIJI LIJEK ZA SINUSE, OD SAMO 2 SASTOJKA: Prodisat ćete za tren oka (RECEPT)

NAJMOĆNIJI LIJEK ZA SINUSE, OD SAMO 2 SASTOJKA: Prodisat ćete za tren oka (RECEPT)

S prvim jakim vetrom i hladnim danima vraćaju se muke svima onima koji pate od čestih upala sinusa. Glavobolje su obavezni pratilac sinusitisa, kod kojeg često ne pomažu ni najjači lijekovi. Sinusna infekcija se pojavljuje kada sinusi oteknu, što sprječava prirodno cijeđenje, a to vodi do bola, pritiska i poteškoća s disanjem.

Prirodni lijek za sinuse sa renom:

Uvečer, prije spavanja, staviti na toplu ringlu kašiku narendanog korijena hrena. Prekriti glavu većim peškirom, nagnuti se i udisati isparenje. Ponavljati postupak najmanje 5 dana uzastopno.

Recept sa vinskim sirćetom i renom:

Preporuka je da svježi ren narendate i prelijete vinskim sirćetom, a potom stavite u flašu od pola litra i zatvorite. Smjesu držite deset dana na sobnoj temperaturi uz povremeno mućkanje. Kada istekne ovaj rok, nekoliko puta tokom dana preko otvorenog grlića boce udišite isparenja pet minuta.

Istom tečnošću natopite tkaninu i držite je tokom noći na čelu ili potiljku. Terapija traje pet dana, što je dovoljno da vas ljut i jak miris hrena u sirćetu riješi sinusitisa i neprijatnih glavobolja. Jedno od rješenja je i da narendate 50 grama rena, ubacite ga u pet decilitra vode i stavite da provri. Nakon toga, stavite glavu iznad lonca, prekrijte je peškirom i udišite paru. novi.ba

Share this content:

You May Have Missed