Poslanica u Skupštini predložila da Vučić bude doživotni predsjednik

Region

Poslanica u Skupštini predložila da Vučić bude doživotni predsjednik

Za četiri dana koliko traje sjednica Skupštine Srbije o rebalansu budžeta vidjeli smo apsolutno sve: vrijeđanje, incidente na ivici fizičkog obračuna, seksističke izjave, ali i poziv da predsjednik Srbije dobije doživotni mandat. Da, dobro ste pročitali – u zemlji koja želi da bude demokratska, gdje je normalno da je vlast smjenjiva, poslanica Draginja Vlk predložila je Vučić bude novi “vječni sin našeg naroda”.

“Iako smo vjerovali da će posljednji doživotni predsjednik biti Josip Broz Tito, koji je umro prije 42 godine, poslanica SNS Draginja Vlk vratila nas upravo toliko unazad. Njena izjava u kojoj kaže da Vučić treba da bude doživotni predsjednik samo je ogolila kako na demokratiju gledaju poslanici vladajuće većine, te na jasan način pokazuju da je dio poslanika izabrao autokratiju umjesto demokratije”, piše Nova.rs.

„Nebrojano veliki broj mojih prijateljica i daljih rođaka mi je poslalo poruku nakon obraćanja predsjednika da su izuzetno zadovoljni. Pitali su me na koji način možemo da produžimo mandat našem predsjedniku da vlada doživotno“, rekla je prilikom svog obraćanja poslanica Vlk.

„Ne znam šta je smiješno, mislim da su popustili lijekovi, ali sad će sljedeća doza“, skandalozno je navela poslanica Vlk. (Nova.rs)