NE UNOSITE OVE 2 BILJKE U KUĆU NI ZA ŽIVU GLAVE: Nesreća će vas pratiti na svakom koraku

Zanimljivosti

NE UNOSITE OVE 2 BILJKE U KUĆU NI ZA ŽIVU GLAVE: Nesreća će vas pratiti na svakom koraku

Kaktusi se uglavnom ističu kao negativni, sa njima treba paziti jer donose negativnu energiju, ali malo ko zna da je sljedeća na spisku difenbahija, a zatim slijedi i monstera.

Ove dvije sobne biljke se smatraju moćnim energetskim vampirima. Feng šui stručnjaci smatraju da ove biljke iscrpljuju mentalnu snagu ukućana i unose razdor u odnose. Njihov negativan uticaj je posebno jak u malim stanovima, pa je ove zelene biljke najbolje držati u javnim ustanovama i velikim poslovnim kompanijama gdje je svakodnevno veliki promet ljudi.

Velika monstera koja se širi i raste predstavlja simbol napretka i prosperiteta u poslovnim prostorima, ali u stanu guši prostor i ometa slobodan tok pozitivne energije. Zbog toga je takođe nazivaju biljkom energetskim vampirom. Difenbahija je otrovna biljka koju ne biste smjeli da držite u kući ukoliko imate malu djecu ili kućne ljubimce.

Ukoliko razmišljate da oplemenite dom nekom biljkom, na ove dvije zaboravite! Ne želite da vas nesreća prati na svakom koraku!  novi.ba