Stručnjak otkrio jednostavan trik s radijatorom koji može pomoći da se uštedi na grijanju

Zanimljivosti

Stručnjak otkrio jednostavan trik s radijatorom koji može pomoći da se uštedi na grijanju

Uz sve veće račune za domaćinstva koji ove zime teško pogađaju sve nas, želimo biti sigurni da se svaki ušteđeni novčić računa. No, kako nam se približavaju hladniji mjeseci, grijanje će za mnoge biti neizbježno i skupo. Srećom, postoji zgodan trik koji će vam pomoći da maksimalno iskoristite svoje kućanske radijatore.

A, prema stručnjacima iz Metroa, mogli biste uštedjeti oko 100 KM mjesečno na svojim računima. Ako napravite samo jednu jednostavnu promjenu.

Matthew Jenkins, stručnjak za grijanje kaže da korištenje fena za kosu za čišćenje prašine i prljavštine s radijatora može smanjiti vaš račun za energiju. To je zato što radijatori često unutar sebe imaju konvektorske ventilatore i ako se zapraše, manje će se topline prenositi između njih. Što može dovesti do začepljenja.

Prljavi sistem grijanja može povećati vaše račune za energiju do 25%.

Zapravo, nedavno istraživanje Enertek Internationala pokazalo je da prljavi sistem grijanja može povećati vaše račune za energiju do 25%. Da biste to izbjegli, Matthew kaže da sve što trebate učiniti kako biste maksimalno iskoristili svoj radijator jest staviti ručnik ispod njega i usmjeriti fen za kosu niz stražnju stranu.

Tako ćete otpuhati zaostalu prašinu i zaustaviti nakupljanje. Rezultat je energetski učinkovitiji radijator koji će vam uštedjeti novac. Samo budite sigurni da to činite redovito kako biste ostali u toku. Izvor: Raport