Brazilska manekenka ubila svog partnera. Robijaši je napali prvi dan u zatvoru…

Region

Brazilska manekenka ubila svog partnera. Robijaši je napali prvi dan u zatvoru…

Brazilska manekenka, koja je optužena da je ubila svog partnera, prije nego što je pobjegla polugola u panici, navodno je napadnuta prvog dana po dolasku u zatvor. Marcella Ellen Paiva Martins (31) i Jordan Lombardi (39) bili su u žestokoj svađi potaknutoj drogom u motelu Park Way u Braziliji u ranim satima 9. novembra.

Manekenka, koja je s njim konzumirala koktel droga uključujući kokain, kanabis i ecstasy, navodno je zgrabila Lombardijev pištolj i pucala u njega. Potom je bez odjeće pobjegla u Audiju. Prema njenom advokatu, Marcella je držala vozača školskog autobusa na nišanu tokom bijega.

Prethodno je službeni automobil daljinski zaustavljen, prenosi Daily Star. Lombardijevo mrtvo tijelo pronađeno je s povredama na licu i rupom od metka kroz oko. Marcella je kasnije uhapšena i optužena za ubistvo. Dodatno je optužena za oružanu pljačku zbog krađe vozila.

Martins je isprva bila u preventivnom zatvoru u Luzianiji. No, navodno su je napali zatvorenici na dan kad je stigla. Zatim je 11. novembra premještena u zatvor Barro Alto. Tamo je po dolasku doživjela napad panike, što je zahtijevalo liječničku pomoć.

U izvješću Opće uprave za zatvore (DGAP) navodi se o njenom stanju:

“Javila je službenicima kriminalističke policije da nije dobro. Odmah je upućena u zdravstvenu jedinicu. Zdravstveni radnici su dijagnosticirali napad panike. Tada je dobila terapiju.”

DGAP je dodao da je sada drže u izoliranom odjelu, daleko od ostalih zatvorenika. Potez je to za koji kažu da će garantirati njen “fizički i psihički integritet” Njen advokat Jhonny Cleick, kaže da je Marcelli prije nekoliko mjeseci dijagnosticiran tumor na mozgu.

Dodaje da ona nije počela s liječenjem bolesti.

“Čekam izvještaj o tumoru koje će poduprijeti zahtjev za privremeno puštanje na slobodu”, rekao je advokat. Izvor: Raport