DONETA ODLUKA O UČENICIMA KOJI SU MALTRETIRALI PROFESORKU U TRSTENIKU: Jedan se ispisao, evo šta će biti sa ostalima!

Region

DONETA ODLUKA O UČENICIMA KOJI SU MALTRETIRALI PROFESORKU U TRSTENIKU: Jedan se ispisao, evo šta će biti sa ostalima!

Učenik I.K. (17), koji je snimao incident sa profesorkom u Tehničkoj školi u Trsteniku se ispisao iz ove škole, saznaje se sa sednice Nastavničkog veća. I za njega, kao i za učenika koji je izmakao stolicu profesorki N.Ž. (17) i za učenika M.M. (18),koji je, takođe snimao incident, jednoglasno je predloženo-isključenje.

Iako je bilo ispisivanja, Nastavničko veće je stava da u zakonu piše da ostaje da vodi disciplinski postupak. Kako se saznaje, polemisalo se i o pokušaju obustave vaspitno-disiciplinskog postupka u slučaju N.Ž, za koga je priložen dopis o zdravstvenim, psihičkim tegobama. Otac N.Ž. je čak doneo jutros i dopis da je njegovom sinu hitno potrebna hospitalizacija, pa disciplinska komisija bez njegovog prisustva nije mogla da se izjasni.

Ova tačka dnevnog reda bila je druga na sednici, označena kao “analiza ponašanja učenika i izricanje vaspitno-disciplinskih mera”. Kao treća tačka navedeno je “određivanje aktivnosti društveno-korisnog, odnosno humanitarnog rada za učenike kojima je izrečena mera Ukor Nastavničkog veća”. Sednica je još uvek u toku.Detaljnije informacije mogu se očekivati za oko pola sata.

Da podsetimo, u incidentu koji se odigrao u popodnevnoj nastavi 9.novembra, N.Ž(17) je,da podsetimo, izmakao stolicu profesorki,koja je potom pala na pod. M.M.(18)i I.K.(17) su događaj snimali, mobilnim telefonima, odnosno uživo je prenošen na Instagram storiju u jednom, a viber porukama deljen snimak u drugom slučaju. Nakon što je profesorka pala na pod,đaci su se smejali. (Kurir.rs/Novosti)