Policija uhapsila ženu koja je opuhala zlataru u Tuzli: Lančić će biti vraćen vlasnici…

Region

Policija uhapsila ženu koja je opuhala zlataru u Tuzli: Lančić će biti vraćen vlasnici…

Žena koja je počinila krivično djelo “Krađa” u Tuzli i tom prilikom ukrala lančić iz zlatare, danas je identifikovana, saznaje portal “Avaza”. Kako navode iz MUP-a TK, uviđaj su izvršili policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije PS Centar, koji su poduzeli potrebne mjere i radnje na identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Operativnim radom na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici PS Centar su došli do saznanja o mogućem izvršiocu istog, a radi se o S.B., rođena 1972.godine nastanjena u Tuzli, nad kojom je danas u službenim prostorijama izvršena kriminalistička obrada (tom prilikom je od iste izuzet otuđeni predmet – zlatni lančić koji će biti vraćen vlasniku).

Protiv S.B. će, nakon dokumentovanja predmeta u redovnoj proceduri, biti podnesen Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo Krađa iz člana 286. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, navode iz MUP-a TK. Izvor: Avaz