KLIZIŠTE u Italiji zatrpalo zgrade, ima MRTVIH i nestalih: Među nestalima porodica s bebom (VIDEO)

Region

KLIZIŠTE u Italiji zatrpalo zgrade, ima MRTVIH i nestalih: Među nestalima porodica s bebom (VIDEO)

Osam osoba je stradalo, a više se vodi kao nestalo nakon nevremena koje je pokrenulo klizište na Italijanskom ostrvu Iskija, prenose italijanski mediji. Italijanski medji pišu da je desetak zgrada zatrpano u klizištu u gradu Kazamicoli na ostrvu Iskija i da je u toku potraga za nestalima.

Ministar Mateo Salvini rekao je da je osam osoba stradalo, dok vlada izražava solidarnost sa pogođenim stanovništvom. Kako prenose italijanski mediji, ima nestalih, uključujući porodicu koju čine muž, žena i beba i devojka od 25 godina. Strahuje se da bi brojke mogle da rastu.

Italijanska vatrogasna brigada je na Tviteru objavila da su u toku potrage za nestalim ljudima u gradu Kazamičola. Vatrogasci su naveli da su izvukli jedan automobil iz mora i spasili dvojicu putnika, preneo je Rojters. Kamenje je padalo sa planine, tok je zatrpao neke kuće i odvukao automobile do mora. Srušilo se 10 zgrada.

– Složena situacija, ima kuća koje je klizište iščupalo iz korena, objašnjava komandant karabinjera Ticijano Lagana.

Ministar civilne zaštite Nelo Musumeci rekao je da je na Iskiji pala velika količina kiše. “Stalno pratimo razvoj situacije. Šta možemo reći, ogromno klizište uzvodno od Kazamicole zahvatilo je nekoliko domova. Ukupan broj nestalih osoba definiše koordinacija Prefekture, koja je takođe u vezi sa svim gradonačelnicima ostrva za preventivnu evakuaciju drugih porodica”, rekao je minitar. Pomoć stiže i izvan regiona. objektiv.rs