Evo kako da izliječit kurje oko – Ova smjesa će vam pomoći: Žuljevi nestaju kao rukom odnešeni

Zdravlje

Evo kako da izliječit kurje oko – Ova smjesa će vam pomoći: Žuljevi nestaju kao rukom odnešeni

Kurje oko u medicinskoj terminologiji je poznato kao clavus, a riječ je o jednom od najčešćih tegoba koje napadaju naša stopala i smetaju nam da normalno hodamo. Bolovi koje izaziva kurje oko su intenzivni i teško izdržljivi, posebno na pritisak dok hodamo ili zbog uske obuće koju nosimo.

Najsličnija pojava kurjem oku je žulj, ali zamislite neki tvrdi žulj koji se stalno vraća i na čijem je mjestu koža zadebljana i bolna na dodir. Na sreću postoje neki prirodni lijekovi za kurje oko i tvrdu kožu na stopalima.

Lijek za kurje oko i tvrdu kožu na stopalu

Pokušajte neku od metoda koje donosimo. Pomoći će vam da uklonite kurje oko ili tvrdu kožu koja se pojavila od žuljeva.

Kurje oko na stopalu

Da bi riješili problem namočite stopala u vrućoj vodi na večer, prije nego odete u krevet. Pažljivo ih obrišite čistim ručnikom i na problematična mjesta nanesite limunov sok. Ponavljajte ovaj postupak svake večeri, sve dok ne postignete željene rezultate.

Lijek za kurje oko je i ricinusovo ulje. Nakapajte malo ricinusovog ulja na kurje oko i lagano ga utrljajte. Ponavljate postupak, sve dok ricinusovo ulje ne omekša kurje oko – da ono samo ispadne.

Svježi ananas još je jedan prirodni lijek za kurje oko. Nemojte koristiti ananas iz konzerve, nego svježe rezani ananas. Odrežite komad potrebne veličine i prislonite ga na kurje oko ili zadebljanu kožu. Pričvrstite ananas čistim zavojem i pustite da stoji preko noći. Ujutro skinite zavoj i ananas, namočite stopala u jako toploj vodi, i pokušajte ukloniti kurje oko. Ako je ananas djelovao, kurje oko bi trebali lako da uklonite.

Za tvrdu kožu između nožnih prstiju pripremite oblog od esencije i zimzelena te stavljajte ga ujutro i navečer kroz nekoliko dana. Tvrdu kožu možete omekšati i čestim nanošenjem maslinovog ulja, ulja od sezama, ricinusovim uljem ili uljem od pšeničnih klica.

Možete pokušati sa kupkom od stolisnika. Jednu šalicu lista ove biljke i jednu žličicu soli stavite u 3 litre ključale vode, i odmah skinite sa vatre. Poklopite lonac i ostavite da se ohladi do ugodne temperature. Nakon toga procijedite tekućinu i u njoj namačite stopala. Ponavljajte po nekoliko puta dnevno.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom. mNi u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (novi.ba)