Doktori su godinama ignorisali njene BOLOVE: Ono šta su pronašli na JAJNIKU joj je uništilo život – Zarobljena sam u telu PENZIONERA

Ispovijesti

Doktori su godinama ignorisali njene BOLOVE: Ono šta su pronašli na JAJNIKU joj je uništilo život – Zarobljena sam u telu PENZIONERA

Faren Bej je provela mnogo godina boreći se sa ogromnim hroničnim bolom

Doktori su godinama ignorisali njene BOLOVE: Ono šta su pronašli na JAJNUKU joj je uništilo život
Ova 33-godišnjakinja je rekla da je lekari nisu shvatili ozbiljno dok se nije onesvestila. Kada je konačno hospitalizovana, pronašli su ciste veličine grejpfruta na njenom jajniku.

Sada Faren kaže da je zarobljena u “telu penzionera” ​​i da živi sa hroničnim bolom. Sve zbog endometrioze, koja je godinama bila nedijagnostikovana i priširila se na četiri organa u njenom telu. Žena se borila sa tako jakim bolom da je morala da napusti posao.

“Osećala sam se kao da sam zarobljena u telu starice. Morala sam da dam otkaz”, kaže Feren. „Nisam mogla da platim kiriju, priuštim sebi auto, svakodnevne potrepštine, čak ni hranu – da ne spominjem troškove operacije i lekova, davila sam se u dugovima.

“Patim svaki dan”

“Sa 33 godine moje telo ne može da radi stvari koje želim – to je depresivno. To utiče i na moje odnose sa ljudima, jer mi je teško da se družim”, objašnjava žena. “Ponekad imam stalnu mučninu i toliko sam umorna da jedva izlazim iz kuće. Bole me kukovi, kolena i karlica.”

U martu 2022, Fareni je dozvoljeno da se vrati na posao, ali samo na pola radnog vremena. Morala je da se obrati roditeljima za finansijsku podršku. Pre nego što su joj lekari ispravno dijagnostikovali endometriozu, 33-godišnjakinja je mislila da je „misteriozna bolest“ rezultat bolnih menstruacija.

“Sećam se osećanja kao da mi nešto razdire iznutra.” Žena je rekla da su lekari godinama umanjivali njene simptome i umesto toga dijagnostikovali joj infekciju urinarnog trakta i zatvor. Ali znala je da postoji nešto zlokobnije u njenom telu.

“Jednog dana osetila sam jak bol i pozvala tatu jer se nisam osećala dobro”, priseća se Faren. “Kada me je pronašao, bila sam sklupčana na podu, nisam mogla da udahnem.

“Stigli je hitna i odmah sam prebačena u bolnicu. Saznala sam da imam dve ciste veličine grejpfruta na desnom jajniku.”

Nakon ispitivanja, žena je saznala da treba da se podvrgne operaciji. Ciste su uklonjene i dijagnostikovana je endometrioza.

Faren je takođe počela da uzima lekove koji su započeli ranu menopauzu . “Bilo je strašno. Imam nesanicu, valunge, promene raspoloženja, bolove u kostima i probleme sa pamćenjem.” Žena je zabrinuta da će je endometrioza sprečiti da ima decu.

“Ova bolest vas izoluje od sveta”

Sada, 33-godišnjakinja je spremna da podeli svoju priču kako bi podržala žene koje se bore sa endometriozom i ohrabrila ih da se bore za dijagnozu, čak i ako lekari ne shvataju ozbiljno njihove simptome.

“Osećala sam se usamljeno, zbunjeno, ljuto, uznemireno”, rekla je. najzena.rs