Počinje suđenje: Na smrt pretukao zaručnicu pa njeno beživotno tijelo položio ispred općinske uprave Villacha

Region

Počinje suđenje: Na smrt pretukao zaručnicu pa njeno beživotno tijelo položio ispred općinske uprave Villacha

U srijedu počinje suđenje 28-godišnjem Rumunju. Tereti ga se da je ubio svoju 29-godišnju zaručnicu i položio njeno beživotno tijelo ispred općinske uprave Villacha. Čovjek je navodno priznao sve što mu se stavlja na teret.

Muškarac je bio i ženin makro, a kao motiv naveo je ljubomoru. Porotničko suđenje pod predsjedanjem suca Olivera Kriz trebalo bi trajati do večernjih sati. Činu koji se dogodio prije godinu dana prethodila je žestoka svađa u zajedničkom stanu u četvrti Villach-Land.

Muškarac je tada ženu nekoliko puta udario drvenim predmetom u glavu. Od zadobivenih teških ozljeda žena je odmah preminula. Nakon neuspješnih pokušaja da joj spasi život, 28-godišnjak je tijelo beživotne žene dovezao u Villach, gdje ga je položio ispred kotarske vlasti. Policajci su na poziv prolaznika uhitili muškarca.

Optuženog zastupa bečki odvjetnik Constantin Adrian Nitu. Suđenje pred porotom pod predsjedanjem Olivera Kriza počinje u srijedu u 9 sati. Optuženom prijeti kazna doživotnog zatvora.Izvor: Kroativ