Popila TRI PIVA, pa došla na posao: Gazda je odmah otpustio, ali ni on nije očekivao ovakav kraj priče

Ispovijesti

Popila TRI PIVA, pa došla na posao: Gazda je odmah otpustio, ali ni on nije očekivao ovakav kraj priče

Radnica fabrike za preradu morskih plodova Youngs iz Škotske otpuštena je s posla jer se šefu smene, ujedno i gazdi, “osećala na pivo”. Malgoržata Krolik otpuštena je kada je došla u smenu jer je gazda procenio da nije u stanju da radi. Kada ga je pitala o čemu se radi, samo joj je rekao da “smrdi na alkohol”.

Žena je pokupila svoje stvari i otišla kući. Malgoržata je istakla da je popila tri piva najmanje devet sati pre početka svoje smene, tako da je bilo nemoguće da je pijana. Ipak, priča se ovde nije završila, naprotiv. Krolik je angažovala advokata, dok su dve osobe sa posla pristale da budu svedoci njenog spornog i kratkog razgovora sa šefom, kada je ujedno i otpuštena.

I gle čuda – na sudu je pobedila fabriku za koju je radila! Pre nego što su tuženi, predstavnici Youngs-a istakli su za medije da je na radnom mestu nulta tolerancija za one koji pre dolaska na posao konzumiraju alkohol.

– Zaposleni ne sme da konzumira alkohol istog dana kada dolazi u smenu. Očigledno je da je bivša zaposlena pila ujutro, a onda je predveče došla u smenu.

Uzrujana majka, poreklom iz Poljske, pre izlaska na sud, plačnim glasom izjavila je da se ne oseća krivom, kao i da niko ne može da joj zabrani šta će da radi van radnog mesta, ako na istom posao obavlja kako treba.

Sud je imao blagonaklon odnos prema Krolikovoj i kada se izanalizirao ceo slučaj, uz dokaze i izjave svedoka, fabrika je bila dužna da bivšoj radnici isplati čak 5.500 evra odštete. (objektiv.rs)