ZALJUBILA SAM SE U ŠIMPANZU ČITU: On me VOLI, ali dušmani nas RAZDVOJIŠE, ne znam zašto to sada rade! Bili su ZAJEDNO 4 godine

Ispovijesti

ZALJUBILA SAM SE U ŠIMPANZU ČITU: On me VOLI, ali dušmani nas RAZDVOJIŠE, ne znam zašto to sada rade! Bili su ZAJEDNO 4 godine

Adi Timermans iz Belgije nikako nije mogla da pronađe pravog muškarca. Gospoda iz Antverpena jednostavno joj nisu bila po ukusu. Ali ona nikad nije tražila muškarca. Kako je objasnila, ona je tražila ljubav. I našla je u obliku mužjaka šimpanze zvanog Čita. On ima 38 godina, većinu svojeg života proveo je u Zoološkom vrtu, ali kako je pre toga bio kućni ljubimac, nešto se teže socijalizuje sa ostalim šimpanzama.

Jednog sudbonosnog popodneva Adi je šetala zoološkim vrtom i ugledala je Čitu. Za nju je to bila ljubav na prvi pogled. Nastavila je gotovo svakodnevno da ga posećuje, a razmenjivali su poljupce preko zaštitnog stakla, mahali jedno drugome… Adi je bila na sedmom nebu od sreće.

Ali stvari su se naglo promenile. Jednog jutra zaposleni su odbili da puste Adi unutar ZOO vrta. Rekli su joj kako njeno društvo loše utiče na šimpanzu.

– Ta šimpanza je celog dana sa svojom grupom, ali oni je ne prihvataju jer ona bira ljudsko društvo kad god može. Kad se toliko zbliži s osobom, druge će ga šimpanze odbaciti. Ovaj potez smo povukli da bi se zaštitili životinju – rekli su iz ZOO-a i dodali kako je Čita već jednom preživela težak napad ostalih šimpanzi.

Sirota Adi je potpuno slomljenog srca. U svojim brojnim obraćanjima medijama poručuje kako joj je oduzeta ljubav.

– Znam da me on voli, volim i ja njega. Nemam nikoga drugoga. Ne znam zašto ovo sad rade. Ima već 38 godina, a šimpanze žive 40 godina u proseku. Ako već nije promenio svoje ponašanje, onda to neće ni uraditi – rekla je Adi, koja je u ovoj “vezi” bila četiri godine, preneo je Daily Star. (kurir.rs)