RUKE NA TELU NESTALOG POŠTARA BILE VEZANE SA PREDNJE STRANE: Jezivi detalji istrage u Crnoj Gori, u autu samo DEO NOVCA

Region

RUKE NA TELU NESTALOG POŠTARA BILE VEZANE SA PREDNJE STRANE: Jezivi detalji istrage u Crnoj Gori, u autu samo DEO NOVCA

Telo Danilovgrađanina Miloša Stamatovića pronađeno je sa vezanim rukama na obali reke Morače u naselju Botun. To je potvrđeno portalu “Press” iz Uprave policije i Pošte Crne Gore.  Telo, koje su prvo primetili meštani u vodi, je pronađeno danas nešto posle 10 časova, nakon čega je izvršena identifikacija. Inspektori, u saradnji sa nadležnim tužiocem, preduzimaju brojne mere i radnje kako bi se ovaj slučaj smrti rasvetlio.

Stamatović je bio zaposlen u Pošti Crne Gore i u vreme nestanka nosio je sa sobom oko 15.000 evra, koje je trebalo da se podele penzionerima. Ubrzo nakon nestanka pronađeno je vozilo u kom je mladić prevozio novac. U vozilu je uočeno između 2.000 i 3.000 evra, dok se ostatak novca aktivno traži. Uočeno je da su ruke na telu mladića vezane sa prednje strane i to je činjenica ili detalj, koji ukazuje na mogućnost da je smrt nastupila nasilno, odnosno da je moguće da je u pitanju ubistvo, što policija proverava.

Događaj se proverava u dva smera i za sada je rano i nezahvalno govoriti šta se tačno dogodilo. Obdukcija je naložena i na taj način bi trebalo da se utvrdi kako je nastupila smrt.

“Postoji određeni niz tragova, koje je policija pribavila na licu mesta. Pronađen je automobil, prikupljaju se obaveštenja i rasvetljavaju okolnosti nestanka nastradalog sa krajnjim ciljem da se utvrdi da li je smrt nastupila kao posledica nasilja ili nečeg drugog”, rekao je izvor iz policije.

Za sada, zbog niza nepoznatih stvari, policija tretira slučaj kao smrt koju je potrebno rasvetliti, imajući u vidu okolnost da je telo pronađeno sa zavezanim rukama. Sa policijom sarađuje tužiteljka Višeg tužilaštva u Podgorici Ana Radović. Nakon nestanka, Stamatovića su neke njegove kolege – poštari u nedelju tražili nizvodno pored korita reke Morače. Za pretragu su tada angažovani i čamci, a sa kolegama iz Pošte, uz službenike policije, Miloša su tražili i njegovi sugrađani iz Danilovgrada.

Podsetimo, Danilovgrađanin Miloš Stamatović (25) koji je radio kao poštar u Podgorici, nestao je u subotu 17. decembra, oko 6.30 sati na teritoriji glavnog grada. Njegov automobil pronađen je u Botunu, nedaleko od korita reke Morače. On je na teren krenuo sa 15.000 evra, koliko je i trebalo da podeli penzionerskih naknada. Na društvenim mrežama odmah je podeljen apel za pomoć u potrazi za Stamatovićem.

Iz Uprave policije rečeno je da su Stamatovićev nestanak prijavile kolege, nakon što se nije vratio da razduži smenu. (Kurir.rs/Press)