Odlučili da kremiraju sina: U kapeli se odjednom čulo lupanje iz kovčega, a zatim se desila strašna stvar!

Ispovijesti

Odlučili da kremiraju sina: U kapeli se odjednom čulo lupanje iz kovčega, a zatim se desila strašna stvar!

Porodica je angažovala muškarca da obezbjedi tijelo za zamenu, kako bi se ono kremiralo umjesto “najavljenog” pokojnika, odnosno njihovog sina. Kinez sa Daunovim sindromom kidnapovan je i ubijen 2017. godine kako bi bio kremiran, jer je porodica željela da svog sina sahrani kako se to radi u ostatku svijeta.

Viši narodno sud u Guangdongu je izrekao uslovnu smrtnu kaznu muškarcu angažovanom da pronađe tijelo, a preziva se Huang. Prema sudskim dokumentima, Huangu je 2017. godine porodica ponudila novac da im obezbjedi drugo tijelo, jer su željeli da njihov preminuli član porodice ima tradicionalni pogreb. Dok je porodica pretpostavljala da će unajmljeni muškarac potražiti drugi leš, on je nekoga ubio kako bi ispunio dogovor!

Uočivši muškarca sa Daunovim sindromom kako skuplja lišće na ulici, Huang ga je pozvao u automobil i nudio ga da pije alkohol dok se nije onesvijestio. Potom je tijelo žrtve stavio u kovčeg i nekoliko dana kasnije proslijedio ga je porodici u zamjenu za novac, piše Newser.

Porodica je potom u kapeli dočekala rodbinu i prijatelje kako bi se svi oprostili od preminulog sina, iako je znala da u kovčegu nije on. Najbizarnija stvar dogodila se na samom ispraćaju kada se odjednom ispod kovčega čula nekakva lupnjava.

Nekoliko osoba moralo je da izađe iz kapele jer im se slošilo, dok je porodici rečeno da je riječ o radnicima koji su u suterenu i nemarno popravljaju nešto za vrijeme ceremonije ispraćaja. Potom se dogodila i najjezivija stvar za koju je znala samo porodica preminulog sina – kovčeg je kremiran uz svjesnost porodice da je u njemu leš ubijenog i nepoznatog čovjeka.

Policiji je bilo potrebno više od dvije godine da otkrije zločin i uđe u trag optuženima. U septembru 2020. godine Huang je osuđen na uslovnu smrtnu kaznu na koju se žalio. Viši narodni sud u Guangdongu je u decembru 2020. odbacio žalbu.

To znači da će se, ukoliko poslije dvije godine djelo ne ponovi, kazna zamijeniti doživotnim zatvorom, prenosi “Objektiv“. (haber.ba)