Nikad nije kasno: Baka konačno diplomirala 71 godinu od upisivanja na fakultet!

Region

Nikad nije kasno: Baka konačno diplomirala 71 godinu od upisivanja na fakultet!

Baka iz Sjedinjenih Američkih Država u 90-toj godini života konačno je uzela diplomu u svoje ruke, čak 71 godinu nakon što je upisala prvu godinu fakulteta. Joyce DeFauw, zatim Joyce Viola Kane, započela je prvu godinu na Univerzitetu Northern Illinois 1951. godine s planom da dobije diplomu iz ekonomije.

Međutim, ti su se planovi promijenili kada je DeFauw upoznala svog prvog supruga u crkvi, rekla je za CNN.

“Išla sam u školu tri i po godine, ali sam odlučila da odustanem nakon što sam ga upoznala”, rekla je Joyce.

Njen suprug zvao se Don Freeman stariji. Njih dvoje su se vjenčali 1955. i imali troje djece prije nego što je Freeman preminuo, ostavljajući je udovicom oko pet godina. DeFauw se na kraju ponovo udala za svog drugog muža, Roya DeFauwa. Zajedno su dobili šestoro djece, uključujući dva para blizanaca.

Tokom godina njena porodica je rasla, i sada ima 17 unučadi i 24 praunučadi. U 2019. godini DeFauw je pokazala interesovanje za fakultetsko obrazovanje koje je ostavila iza sebe.

“Valjda sam spomenula da sam uznemirena što nisam završila školu i moja djeca su me ohrabrila da se vratim”, rekla je pa se ponovo upisala na Univerzitet i počela da pohađa časove.

Članovi njene porodice bili su joj podrška, a umjesto da hoda do kampusa kako bi pohađala nastavu, ona je to radila online iz svoje sobe.

“To je bio moj prvi kompjuter”, rekla je DeFauw, “moja djeca su me morala naučiti kako da ga koristim”.

“Ponekad sam željela da odustanem, ali nisam”, rekla je DeFauw te otkrila da joj je i direktorica osnovnih studija, Judy Santacaterina, bila je od velike pomoći.

DeFauw je pohađala jedan čas svakog semestra, uključujući i tokom ljeta. Sada, tri godine kasnije, ona je dobila diplomu osnovnih studija na Univerzitetu.

Ističe da je zahvalna što je imala priliku da se vrati u školu i stekne diplomu: “Lijepo je završiti nešto što ste započeli”, rekla je te savjetovala druge: “Ne odustajte, znam da može biti teško, ali sve u životu ima svoje uspone i padove”. Izvor: Klix