Nina primljena na novi posao, a na putu ka firmi već je otpuštena: Ovakav post nije smjela da objavi / Minnesota

Ispovijesti

Nina primljena na novi posao, a na putu ka firmi već je otpuštena: Ovakav post nije smjela da objavi / Minnesota

Ovo je još jedan dokaz da poslodavac najčešće svakodnevno prati ponašanje svojih zaposlenih na društvenim mrežama. Stoga, pazite šta objavljujete, prenosi “Objektiv“. Nina Stinmen (25), majka iz Minesote bila je bez posla tri mjeseca kada su je pozvali na razgovor u firmu za njegovateljice, piše CBS.

U tim trenucima, za nju i malenu kćerkicu bilo je “daj šta daš”, pošto joj se život zbog epidemije koronavirusa potpuno poremetio i ostala je bez osnovne zarade. Međutim, njen stav da nije presretna zbog novog angažmana koštao ju je posla i prije nego što je prvog dana kročila tamo.

Sat vremena prije nego što će ući u nove prostorije i dobiti adrese na koje će otići da čuva starije ljude, Nina je na Fejsbuku objavila ovakav post:

“Počinjem s novim poslom danas, iako apsolutno mrzim da se bavim njegovateljstvom”.

Kada je došla na posao, jedna od koleginica ju je pogledala poprijeko, a onda ju je šefica pozvala odmah na kratak razgovor. Ljubazno joj se zahvalila što je došla i poručila joj je da se vrati kući jer njene usluge ipak nisu potrebne firmi.

“Dobila sam otkaz čim sam došla tamo. Nisam željela nikog da uvrijedim. Oni koji me poznaju duže znaju da se godinama unazad bavim djecom i vaspitačica sam. Pogriješila sam što sam ovako nešto javno napisala, ali bila sam iskrena”, napisala je Nina u sljedećem postu.

Prekasno. (haber.ba)