BEBA IZVUČENA IZ RUŠEVINA NAKON RAZORNOG ZEMLJOTRESA: Zbog ove fotografije ceo svet PLAČE, pronađene i dve devojčice (FOTO)

Region

BEBA IZVUČENA IZ RUŠEVINA NAKON RAZORNOG ZEMLJOTRESA: Zbog ove fotografije ceo svet PLAČE, pronađene i dve devojčice (FOTO)

Dva snažna zemljotresa pogodila su jutros područje Turske. Razorni potres bio je jačine 7,8 po Rihteru, a sat kasnije usledio je novi udar jačine 6,7. Već satima traje akcija spasavanja, a spasioci se na sve načine trude da izvuku mrtve i povređene iz ruševina.

Prema poslednjim podacima broj mrtvih popeo se na 2.200 ljudi.

U međuvremenu, fotografija koja je obišla svet je beba spašena iz ruševina. Naime, nakon napornih akcija spasioci su uspeli da pronađu nepovređeno dete i izvedu ga na sigurno, a sudeđi po komentarima sa mreža, fotografija je rasplakala mnoge.

Istvoremeno nastavlja se potraga za nestalima i ljudima pod ruševinama.

Po društvenim mrežama se šire i snimci nekih uspešnih akcija spasavanja poput one na kojoj se vidi kako spasioci iz urušene zgrade u turskom gradu Sanliurfi izvlače devojčicu. Malena je preplašena i šokirana, ali, kako se čini, nepovređena, prenosi Jutarnji.hr

Iz ruševina je nešto ranije spasena i jedna još mlađa devojčica. Oni koji su ostali zarobljeni u razrušenim zgradama, dozivaju upomoć. Kurir.rs/Jutarnji.hr