OSTAVIO UPLAKANU SUPRUGU I SRCEPARAJUĆU PRIČU: Golman koji je poginuo u zemljotresu bio SIROČE, a njegova sudbina je PRETUŽNA

Region

OSTAVIO UPLAKANU SUPRUGU I SRCEPARAJUĆU PRIČU: Golman koji je poginuo u zemljotresu bio SIROČE, a njegova sudbina je PRETUŽNA

Zatrpan pod ruševinama poginuo je Ahmet Ejup Turkaslan, golman Jeni Malatijaspora, a njegovo beživotno tijelo proneđeno je poslije nekoliko sati od zemljotresa koji je pogodio Tursku i Siriju. Svet su obišle suze njegove supruge Kubre Turkaslan, a sada je o isplivala njegova životna priča koja je mnoge dodatno rastužila.

Ahmet Ejup je odrastao kao siroče i nije imao nikoga kada ga je spazio trener Ahmet Zija Juče koji mu je dao priliku da zaigra za Gaziantepspor.

“Svidio mi se i doveo sam ga u Gaziantepspor. Otac mu je bio kamiondžija, preminuo je kada je Ahmet bio mali. Odrastao je kao siroče bez oca i majke. Molio bi se svaki dan. Imao je vjernu i odlučnu prirodu. Igrao je i fudbal i u isto vrijeme studirao na fakultetu. Oženio se svojom studentskom ljubavi Kubrom. Oboje su učitelji. Oduvijek je želio da bude vaspitač i da odgaja male ljude”, sa sjetom priča trener.

“Rekao je da bi volio da predaje u budućnosti jer je volio fudbal. Oženio se suprugom prije 4 mjeseca. Pozvao je sve svoje prijatelje na svoje vjenčanje. Srećom, Hasan Ozer, koji je u to vrijeme bio trener Jeni Malatiaspora, iznenadio je i autobusom dovezao cijeli tim iz Malatije u Gaziantep. Bio je veoma dirnut i obradovao se riječima: ‘Moji otac i majka su sve ovo vidjeli'”, prisjeća se Ahmet Zija Juče i dodaje da mu je bila želja da zaigra za nacionalni tim, piše turski list Huuryet.

“Njegova ambicija da radi najviše bi nas obradovala. U razgovorima nam je govorio: „Jednog dana ću sa dresom polumjeseca i zvijezde na grudima štititi gol reprezentacije“. Ranije je analizirao sve golmane. Ukratko, bio je veliki čovjek”, zaključio je trener tragično preminulog golamana.

Broj poginulih u zemljotresu koji je u ponedjeljak pogodio Tursku i Siriju porastao je na više od 15.000, posljednji su zvanični podaci objavljeni rano jutros. Ukupan zvanični broj žrtava je 15.383, od čega 12.391 u Turskoj, a 2.992 u Siriji.

Loši vremenski uslovi otežavaju spasavanje preživjelih. Spasilački timovi iz više od 20 država pridružili su se desetinama hiljada osoba obučenih u te dvije zemlje za djelovanje u vanrednim situacijama. novi.ba