Baka Prase ipak donirao za Tursku i Siriju: Objavio i fotografije!

Showbizz

Baka Prase ipak donirao za Tursku i Siriju: Objavio i fotografije!

Srbijanski youtuber Bogdan Ilić poznatiji kao Baka Prase nedavno je zgrozio javnost kada je kazao da je bitnije pomoći ljudima na ovim prostorima umjesto Turskoj. Nakon što su ga ljudi napali na društvenim mrežama, Ilić je promijenio svoj stav.

Naime, na svom Instagram storyu objavio je da je “Unicefu” za pomoć Turskoj i Siriji donirao 2.500 eura.

– Turskoj i Siriji sam dao 2.500 eura, svom narodu ću dati deset puta više. Da li zbog toga treba da me bude sramota? – napisao je Ilić te je priložio zahvalnicu kako bi dokazao da je to stvarno učinio.

Potom je objavio i niz fotografija snimljenih u Turskoj, ali pratitelji su ga ponovno iskritizirali.

– Kažeš prvo da Turskoj ne bi pomogao nikad a onda dolaziš u Tursku da “blejiš”? Ko traži tvoju pomoć? Prvo praviš majmuna od sebe samim tim što si uopšte došao na njihov teritorij, a ne znači ti ništa, drugo ponižavaš i ono malo dobrog srpskog naroda što se smiješ tuđoj nesreći – samo je jedan od komentara ispod objave.

Podsjećamo, Ilić je nakon razornih zemljotresa izjavio da “nema nikakvu ljubav prema Turskoj, niti ga išta vezuje za nju te da bi uvijek prije pomogao nekom bolesnom djetetu ili nekom kome treba pomoć u Srbiji nego u Turskoj”. avaz.ba