U 25. GODINI SAM SAZNALA DA IMAM RAK GRLIĆA MATERICE: Imala sam SAMO JEDAN SIMPTOM, a doktori su ga ZANEMARIVALI

Region

U 25. GODINI SAM SAZNALA DA IMAM RAK GRLIĆA MATERICE: Imala sam SAMO JEDAN SIMPTOM, a doktori su ga ZANEMARIVALI

Heder Kiting (24) iz Irske saznala je da ima rak grlića materice, a svoju priču je podijelila kao upozorenje ženama. Heder je dijagnostikovan rak grlića materice i tvrdi da je imala samo jedan simptom, a kako tvrdi, ginekolog ju je uvjeravao da je sve u redu.

Otišla je na ginekološki pregled nakon što je ljekaru prijavila da ima krvarenje između ciklusa i posle se*sa. Međutim, ginekolog joj je rekao da nije ništa ozbiljno i da se vrati kada bude imala 25 godina.

– Pošto sam imala 24 godine, nisam imala pravo na besplatne briseve i druge nalaze. Nisam bila detaljno pregledana dok nisam postala anemična od tolikog krvarenja. Na kraju su rezultati pokazali da imam rak grlića materice – rekla je Heder.

– Nikada, čak ni u najgorim noćnim morama, ne bih pretpostavila da imam rak. Pozvali su me u sobu u kojoj su bile maramice na stolu. Tada sam i sama znala da te vijesti nisu dobre – i spričala je Heder o trenutku kada je saznala strašnu vijest o svom zdravstvenom stanju.

Hvala Bogu da je Heder preživjela, i podijelila je svoju priču kako bi podstakla sve žene da se pregledaju i slušaju svoje tijelo. (Kurir.rs/ Najžena)