Bolna ispovijest čovjeka zbog kojeg je cijeli svijet plakao: ‘POKUŠAO SAM JE IZVUĆI, ALI JE ONA SAMO SPAVALA…‘

Region

Bolna ispovijest čovjeka zbog kojeg je cijeli svijet plakao: ‘POKUŠAO SAM JE IZVUĆI, ALI JE ONA SAMO SPAVALA…‘

Kćerkina smrt slomila mi je srce. Živ sam, ali iznutra se osjećam mrtvo… Ona je bila moje sve, a izgubio sam je, rekao je shrvani Mesut Hançer

Fotografije na kojima Mesut Hançer (49) nježno drži ruku 15-godišnje kćeri Irmak koja leži ispod ruševina zgrade u kojoj je nekoć bio stan njegove majke obišle su svijet i rasplakale mnoge. Ti potresni prizori iz Kahramanmarasa najbolje su opisali tugu koja je zadesila milijune ljudi u potresom pogođenima Turskoj i Siriji.

No gubitak voljene Irmak nije Mesutova jedina tragedija – Daily Mail piše kako je on u jednoj od najsmrtonosnijih prirodnih katastrofa izgubio još šest članova obitelji, uključujući majku te nećake i nećakinje.

– Kćer, moju princezu, pokušao sam osloboditi golim rukama, ali na kraju sam je morao ostaviti u ruševinama – rekao je Hançer, koji će sve poginule članove obitelji pokopati na groblju Kapiçam izvan Kahramanmarasa. On svaki dan posjećuje Irmakino posljednje počivalište – ondje dolazi u narančastoj jakni, istoj onoj koju je nosio i kad su nastale najpotresnije fotografije iz Turske.

Kći i još šestero rođaka, svi su umrli dok su boravili u kući moje majke u Kahramanmarasu, a baš ondje bio je epicentar potresa. Ja sam bio na poslu u pekari kad se zemlja zatresla. Odmah sam nazvao suprugu. Rekla mi je da su ona, naše dvije kćeri i naš sin sigurni… Ali najmlađa kći tu noć prespavala je na kauču u bakinoj kući jer je htjela biti sa svojim rođacima… Očajnički sam nazivao svoju majku, ali nije se javljala pa sam otrčao do njezine kuće i zavapio Bogu: ‘Molim te, neka naša kuća bude čitava‘ – ispričao je Mesut. novi.ba