Zovu ga “MJESEČEVO MLIJEKO”: Ovaj NAPITAK otklanja stres, OPUŠTA i podstiče SAN, tajna je u ovom SASTOJKU

Zdravlje

Zovu ga “MJESEČEVO MLIJEKO”: Ovaj NAPITAK otklanja stres, OPUŠTA i podstiče SAN, tajna je u ovom SASTOJKU

Ukusna mešavina koja sačinjava napitak sa spavanje “Ružičasti Mesec” će da vas oduševi svojim ukusom i pruži topli zagrljaj, kada dođu hladniji dani. Zove se ružičasto mjesečevo mlijeko i ukusno je, koliko i prelepo. Ipak, radi se o nečemu što je više od napitka.

Ružičasto mjesečevo mlijeko je “funkcionalna” hrana, što znači da njegovi sastojci imaju određena svojstva, koja utiču na to kako se osjećate. Sastoji iz domaćeg soka od višanja, namirnice koja prirodno sadrži hormon sna – melatonin. Dakle, umjesto da uzimate suplemente, možete jednostavno popiti malo ružičastog mjesečevog mlijeka prije spavanja.

Recept za ružičasto mjesečevo mlijeko za spavanje, sastojci:

-180 ml bademovog mlijeka
-120 ml nezaslađenog domaćeg soka od višnje
-1 kašika meda ili javorovog sirupa
-1/2 kašičice ašvaganda praha
-Osušene kulinarske latice ruže

U kombinaciji sa kremastim bademovim mlijekom i medom ili javorovim sirupom, kiselost soka od višanja savršeno je omekšana i postaje luksuzno piće prije spavanja. Ašvaganda prah je opcionalni sastojak. Travari ga smatraju adaptogenom, što znači da pomaže u balansiranju tijela, normalizuje njegove procese i štiti od stresa.

Priprema: U malom loncu na laganoj vatri zagrijte bademovo mlijeko i sok od višnje na temperaturi od oko 140 stepeni, oko 5 do 10 minuta. Sklonite ga sa vatre i umutite u med i ašvagandu. Da biste dobili zaista pjenu, sipajte sadržaj u blender i izmiksirajte na visokoj temperaturi nekoliko sekundi, dok ne dobijete željenu teksturu, ali taj korak je opcionalan i može da ohladi vašu smešu. Prelijte ružinim laticama i pijte toplo. Možda je šolja ružičastog mjesečevog mleka sve što vam treba da vas pošalje u zemlju snova. novi.ba