Jeziv snimak: Junački skočio na KROKODILA da odbrani svog PSA i borio se do samog kraja (VIDEO)

Region

Jeziv snimak: Junački skočio na KROKODILA da odbrani svog PSA i borio se do samog kraja (VIDEO)

Jeziv snimak napada krokodila na plivača i njegovog psa u Australiji osvanuo je ovih dana na društvenim mrežama. Na njemu se vidi turista Alister Mekfi (37) kako više puta udara zver u pokušaju da pobegne što je iskočila iz vode u Kvinslendu, blizu Port Daglasa. Čovek je bio do kolena u vodi sa svojim rotvajlerom kada su napadnuti.

Krokodil je prvo pokušao da ga odvuče u vodu, pa se zatim okomio na ljubimca. Ščepao ga je i vukao u dubinu, a onda je Mekfi skočio na njega i počeo da ga udara kako bi zaštitio svog psa. Međutim, turista je obilno krvario iz duboke rane na nozi i nije uspeo da otrgne ljubimca iz čeljusti zveri. Na kraju mu nije preostalo ništa drugo nego da se povuče do ivice vode jer psu nije bilo spasa.

Primetio ga je rendžer koji nije bio na dužnosti i hitno je prebačen prvo do obližnje klinike, a zatim do veće bolnice u gradu Kernsu. Mekfi se posle operacije nalazi u stabilnom stanju. Službenici Odeljenja za životnu sredinu i nauku (DES) rekli su za lokalni list Kerns post da je krokodil pronađen i ustreljen u četvrtak kasno uveče.

Džoš Paterson iz Udruženja Aboridžina “Džabalbina Džalandži” rekao je da je jedan od njegovih rendžera zatekao Alistera. On je za medije rekao da je čovek “bio skrhan bolom zbog gubitka psa” i smatra da je ljubimac nastradao jer mu je pritekao u pomoć. objektiv.rs