BACAO EURE NA STO, BAHATO SE PONAŠAO: KOMŠIJE OCA KOJI JE PRODAO KĆERKU ZA 3.000 EURA U ŠOKU: NJEMU JE BITNIJI NOVAC OD DJETETA

Region

BACAO EURE NA STO, BAHATO SE PONAŠAO: KOMŠIJE OCA KOJI JE PRODAO KĆERKU ZA 3.000 EURA U ŠOKU: NJEMU JE BITNIJI NOVAC OD DJETETA

Komšije muškarca (44) koji je prodao svoju kćerku (13) poznaniku iz okoline Bojnika (Srbija) za 3.000 eura su u šoku i ne mogu da vjeruju šta se dogodilo.

Njemu je očigledno bitniji novac, nego kćerka. Ne možemo da povjerujemo da je svoju kćerku od 13 godina uopšte prodao, a na sve to nekome ko može deda da joj bude. Nju i njena dva brata, majka je ostavila prije sedam godina. Djevojčica je mnogo slatka, ali napuštena. Nije ni u školu išla – pričaju šokirane komšije.

Kako kažu, djevojčica se ni sa kim nije družila niti je imala normalno djetinjstvo.

Nisam siguran ni da li su svaki dan imali da jedu i piju. To mu je najstarija kćerka, ali je zanemarivao. Djevojčica se ni s kim nije družila, pomagala je oko kuće i stvarno je vrijedna i kulturna. Uvijek se javi u prolazu, nikada nije bilo problema s njom. To što je njen otac uradio je za najveću osudu – pričaju komšije.

Dodaju i da je on prije nekoliko dana sjedio u jednom kafiću i čašćavao sve redom.

Vadio je i bacao eure na sto. Bahato se ponašao, a pričao je da je navodno dobio na kocki. Sjedio je sa jednim od sinova u tom kafiću. On je neki sitan lopov – dodaju sagovornici Blica. Ističu i da je to što je uradio za najveću osudu, te da poslije ovoga nikako ne sme da prođe nekažnjeno.

On je volio i da popije, nije baš porodica za primjer. Nije vodio računa o svojoj djeci. Djevojčica mu je bila jedina kćerka i to joj je uradio, šta više da vam kažem – napominju zgroženi susjedi. Podsjetimo, policija je u Brusu je uhapsila muškarca (44) zbog sumnje da je prodao kćerku (13) poznaniku (47).

Djevojčica je pronađena u Bojniku odakle ju je preuzeo Centar za socijalni rad.

Osim oca djevojčice, uhapšen je i muškarac koji ju je kupio, pa će obojica odgovarati za krivično djelo trgovina ljudima. Obojica su odranije poznati policiji, otac djevojčice uglavnom po nasilju, a protiv kupca djevojčice je ranije podnijeta krivična prijava zbog falsifikovanja rezultata glasanja.

Prema nezvaničnim saznanjima iz istrage, ovdje je riječ o ugovorenom braku. hayat.ba