PRIJE DVIJE SEDMICE SE UDALA, SINOĆ PREMINULA! NOVI DETALJI O SMRTI TRUDNICE: CIJELA BOLNICA SE DIGLA NA NOGE, ALI JOJ NIJE BILO SPASA

Region

PRIJE DVIJE SEDMICE SE UDALA, SINOĆ PREMINULA! NOVI DETALJI O SMRTI TRUDNICE: CIJELA BOLNICA SE DIGLA NA NOGE, ALI JOJ NIJE BILO SPASA

Ljekari različitih specijalnosti Opšte bolnice Užice, u Srbiji, koji su prošle noći bili na dežurstvu, uprkos svim uloženim naporima nisu uspjeli da spase 25-godišnju trudnicu. Nesretna mlada žena sa područja grada Užica, koja je bila u šestom mjesecu trudnoće, preminula je tri sata iza ponoći.

Juče oko 17 sati trudnica je primljena na Odjeljenje ginekologije u jako lošem stanju praćenom povišenom temperaturom. Utvrđeno je da sa plodom koji je nosila nešto nije u redu. Odmah je urađena dijagnostika, pristupilo se terapijskim mjerama, ali se njeno stanje nije poboljšano.

Odmah su konsultovani internisti, anesteziolozi, hirurzi, transfuziolozi. Pacijenktinja je prebačena na intenzivnu njegu gdje se u njeno liječenje uključilo više dežurnih ljekara. Nažalost, ženi nije bilo spasa.

Udala se prije dvije sedmice?

Šta je uzrok smrti Užičanke pokazaće odbukcija njenog tijela, a u bolnici navode da je formirana ljekarska komisija koja će obaviti stručni nadzor, odnosno da li se prema trudnici pravilno postupalo od prijema u zdravstvenu ustanovu.

Kako prenose pojedini mediji, nsretna trudnica se prije samo dvije sedmice udala. hayat.ba