Tijelo bebe pronađeno u šumi

Crna hronika

Tijelo bebe pronađeno je juče u šumskom području u južnoj Engleskoj, u blizini mjesta gdje su aristokratkinja Konstans Marten (35) i njen partner Mark Gordon (48) uhapšeni ranije ove sedmice.

“Moram vas obavijestiti da su ovog poslijepodneva policijski službenici koji pretražuju šumovito područje u blizini mjesta gdje su uhapšeni Konstans Marten i Mark Gordon otkrili ostatke bebe”, rekao je sinoć detektiv Luis Basford.

Par je uhapšen u ponedjeljak, nakon što ih je jedan čovjek vidio u Brajtonu i dojavio policiji. Njihova beba nije bila sa njima, pa je krenula opsežna policijska potraga.

Konstans Marten i Mark Gordon nestali su sa tek rođenom bebom 5. januara. Viđeni su na brojnim lokacijama. Spavali su u plavom šatoru i izbjegavali policiju. Kada bi prolazili pored nadzornih kamera pokrili bi lica, prenosi Index.hr.

Policija je najviše bila zabrinuta za novorođenče jer nije primilo nikakvu pomoć ljekara od rođenja, kao ni majka. Policija je nudila novčanu nagradu od 10.000 funti za svaku informaciju koja bi dovela do pronalaska para i bebe, prenosi portal cazin.net.