Manekenki bivši momak unakazio lice kiselinom: Sada se bori za prava žena

Region

Manekenki bivši momak unakazio lice kiselinom: Sada se bori za prava žena

Manekenka Gesika Notaro (Gessica) prije šest godina doživjela je nesreću kada je bivši dečko sačekao ispred kuće i zalio kiselinom po licu. Šest godina poslije ona gradi karijeru i bori se za prava žena.

Podvrgnula se rekonstruktivnim operacijama te i dalje učestvuje na modnim revijama i pozira za časopise. Popularna je i na Instagramu, gdje je prati 412.000 ljudi.

Također, bivša je finalistica izbora za Miss Italije, a vratila se poslu samo pet mjeseci nakon što je okrutno napadnuta kiselinom bačenom u njeno lice.

Njenog bivšeg momka sud krivično goni zbog napada, ali on negira bilo kakvu upletenost. Tjelohranitelja Jorgea Edsona Tavaresa, s kojim je bila u vezi tri godine, upoznala je dok su radili na predstavi sa životinjama u akvariju u njezinom rodnom Riminiju, a prekinuli su u augustu 2016. godine.

Gesica je jednom prilikom kazala da je to učinio upravo Jorge Edson Tavares, rekavši: “Želim da vidite šta mi je uradio. Ovo nije ljubav. Kiselina mi je pojela lice, a ja sam na koljenima molila Boga da mi barem ostavi vid”.

Nakon incidenta koji je doživjela izgubila je vid na lijevom oku. Imala je nekoliko operacija, a svoje povrijeđeno oko uvijek pokriva. avaz.ba

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli GESSICA NOTARO (@gessicanotaroreal)