AKO VAM NEDOSTAJE SREĆE I NOVCA – ODMAH OKAČITE OVAJ PREDMET IZNAD VRATA I TO U NOĆI PUNOG MJESECA

Zanimljivosti

AKO VAM NEDOSTAJE SREĆE I NOVCA – ODMAH OKAČITE OVAJ PREDMET IZNAD VRATA I TO U NOĆI PUNOG MJESECA

Potkovica se u Europi, na istoku i u Latinskoj Americi koristi tako što se kači na zid, te je okrenuta na dole. nPrema starom vjerovanju – na taj način će sreća biti prosuta na ukućane domaćinstva, ali i bogatstvo. A zanimljivo je da, recimo, u Meksiku, ne smijete dodirivati potkovicu, a Englezi je koriste u obrnutom položaju.

Inače je ovaj predmet poznat u cijelom svijetu kao snažna amajlija koja štiti od zla, ali je i nosilac sreće, zdravlja, dobrog… Kako nalaže feng shui, potkovica se koristi u zavisnosti od efekta koji želimo da postignemo – ona je simbol sile i energije. Čak i slike potkovice i drugi dekorativni akcenti vam mogu pomoći da od ovog talismana dobijete ono što želite, a važno je da su ukrasne amajlije napravljene od gvožđa, srebra ili zlata.

Potkovica zakačena u jednom domu predstavlja zaštitnika tog prostora prema, jer je u pitanju veoma snažan talisman. Na primjer, potkovica okačena u automobilu bi trebalo da njegove putnike štiti od saobraćajnih nesreća i da im generalno donosi sreću.

Ako želite da unesete potkovicu u svoj dom, učinite to tokom prve noći punog mjeseca, tako što ćete je staviti na prozor, okrenutu prema unutra, a na taj način ćete privući materijalnu dobit i prosperitet. Zakopana potkovica u sjeverozapadnom dijelu kuće će vam donijeti sreću, pri čemu vam ona također može pomoći ako vam cvijeće ne cvjeta također. Bilo da ste ovaj predmet kupili ili izabrali, dobili na poklon ili pronašli – vjeruje se da će biti zaštitnik cijelog doma i ukućana, ako je postavite na pravi način. hayat.ba