PRIČA O ISKRENOM PRIJATELJSTVU Srna i posle dve i po godine posećuje devojčicu Mariju koja ju je spasila

Zanimljivosti

PRIČA O ISKRENOM PRIJATELJSTVU Srna i posle dve i po godine posećuje devojčicu Mariju koja ju je spasila

Na dan kada je prvi put srela devojčicu Mariju, srna koja će nešto kasnije dobiti ime Micika, imala je meko, nežno krzno i drhtave noge koje tek uče da hodaju. Ipak, Micika je imala još nešto – čvrstu volju za životom.

Priča o prijateljstvu između deteta i životinje počela je u jednom skrivenom šumarku u selu Busnovi, nadomak Prijedora, kada je mala Marija Krivaja zajedno sa majkom Bojanom otišla da se prošeta šumom, i ne sluteći da će upravo tu pronaći biće koje će joj postati verni krzneni prijatelj.

Bio je topao prolećni dan kada su u maju 2018. godine pronašle usamljeno lane, koje se verovatno nekako izgubilo u šumi dok je krdo srna odlutalo dalje, ili su majku srnu napali divlji psi što se po pričama lovaca često događa.

“Lane je bilo slabašno pa smo ga odnijele kući, pazile, čuvale i hranile mlijekom,” ispričala je Bojana Krivaja, Marijina majka. U danima koji su usledili, rodilo se veliko prijateljstvo između ove porodice i plemenite životinje koja će dobiti ime Micika.

Micika se u domaćinstvu Krivaja tada zadržala sve do marta naredne godine da bi nakon toga netragom nestala i nije se pojavljivala puna tri meseca, te su svi već pomislili da je više neće videti. Ali da je prijateljstvo pravo, samo onda kada traje, pokazala je i ova verna životinja koja se nakon tri meseca, u julu 2019. godine, vratila u zagrljaj svoje drugarice Marije i od tada je više nije ostavljala, piše Lola Magazin.

Da Micika sada slobodno živi u prirodi svedoči i to što je u divljini stekla potomstvo. Neverovatno je da je svoje mladunče takođe dovela da upozna porodicu koja ju je spasila. Devojčica Marija nikada neće zaboraviti dan kada je Micika pred kuću ponosno dovela svoje prvo lane!

„Otkako je Marija napunila šest godina i krenula u školu, njena drugarica koja je sada već odrasla srna je često ispraća. Jednom je dovela svoje lane pred kuću, a sada je ponovo skotna. Mi je nikad nismo zatvarali i puštamo je da uživa u prirodi, a ona već zna da se uvijek ima gdje vratiti, pa se sada skoro svakodnevno i vraća,“ ispričala je Bojana Krivaja, Marijina majka koja je od samog početka svedok prijateljstva i sreće svog đaka prvaka i umiljate životinje. (kutaknet.com / mondo.ba)