Bh. povorka ponosa: ‘Sa radošću najavljujemo da i ove godine dolazimo u Banja Luku’

Region

Piše portal radiosarajevo.ba

Organizatori bosanskohercegovačke povorke ponosa najavili su da će i ove godine u Banjoj Luci organizovati dva događaja povodom priprema za ovogodišnju Povorku koja će se održati u Sarajevu.

“Sa radošću najavljujemo da i ove godine u toku priprema povorke dolazimo u Banja Luku. Ovaj put organizujemo dva događaja, na dvije različite lokacije”, rekli su organizatori.

“U VagonGallery zajedno gledamo film Pride, te razgovaramo o važnosti savezništva i ovogodišnjoj povorci. Nakon filma i razgovora se selimo u DKC Incel da uživamo uz muziku i ples.

Jer i ples je otpor!

Prenesite drugarima/cama info o događaju i rezervišite već sad ovu noć za druženje sa Bh. povorkom ponosa”, poručili su. Ovogodišnja bh. povorka ponosa održat će se u subotu, 24. juna u Sarajevu.

Prva bh. povorka ponosa pod sloganom “Ima izać”, održana je 8. septembra 2019. godine, dok u 2020. nije održana zbog pandemije koronavirusa. Druga Povorka održana je 14. augusta 2021. godine. Prošlogodišnja Povorka održana je 25. juna, a okupila je na stotine učesnika, ali i građana te aktivista.