Gimnastičarka napravila haos objavom videa na TikToku: Popularnost drugačije ne bi ni dobila…

Showbizz

Gimnastičarka napravila haos objavom videa na TikToku: Popularnost drugačije ne bi ni dobila…

Jedna od najpopularnijih gimnastičarki svijeta Olivia Dunne stekla je slavu zahvaljujući svojim objavama na društvenim mrežama. Olivia Dunne počela se baviti sportom kada je imala samo tri godine. Gimnastikom se bavi dugi niz godina, u ovoj disciplini već je nizala uspjehe na međunarodnim takmičenjima.

Od 2020. članica je gimnastičkog tima LSU Tigers na Univerzitetu Louisiana State, gdje inače studira. Veliku popularnost stekla je i zahvaljujući objavama na društvenim mrežama, prvenstveno na TikToku, gdje je prati preko sedam miliona korisnika.

Nedavno je Dunne objavila još jedan visokoprofilni video koji ju je doveo u probleme. U njemu reklamira Cactus AI, alat temeljen na umjetnoj inteligenciji koji omogućuje izradu radova i rješavanje znanstvenih zadataka.

“Moram biti kreativna da napišem esej koji moram poslati do ponoći”, napisala je video u naslovu koji pokazuje kako alat generira opsežan tekst.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Olivia Dunne (@livvydunne)

Državni fakultet Louisiane nije odobrilo film, upozorivši studente da bi se takav postupak mogao smatrati plagijatom.

“Korištenje umjetne inteligencije za izradu rada koji student zatim podnosi kao vlastiti može rezultirati optužbama za akademsko loše ponašanje prema Kodeksu ponašanja”, navodi se u izjavi koju citira The Acadiana Advocate.

Zbog svoje ogromne popularnosti, Dunne je među najcjenjenijim studentskim sportistima u Sjedinjenim Državama. Na posljednjem popisu portala on3.com zauzela je treće mjesto. Ispred nje su bili samo nogometaš Arch Manning i košarkaš Bronny James.

Ipak, titulu najpopularnije gimnastičarke ne nosi Dunne, pored sjajne Amerikanke Simone Biles, ali svakako je hit zbog objava na društvenim mrežama, dok u sportskom smislu još nije napravila veće rezultate.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Olivia Dunne (@livvydunne)