OTIŠLI NA ZATEZANJE STOMAKA, PA IH OTELI I U*ILI! OBJAVLJEN DRAMATIČAN SNIMAK

Region

OTIŠLI NA ZATEZANJE STOMAKA, PA IH OTELI I U*ILI! OBJAVLJEN DRAMATIČAN SNIMAK

Dvoje od četvero Amerikanaca otetih u Meksiku pronađena su mrtva, objavili su danas lokalni dužnosnici i dodali kako su drugo dvoje nađeni živi, s time da je jedan od njih ranjen. Guverner Tamaulipasa, Americo Villarreal, nije naveo detalje o razini ozljeda ranjenog državljana SAD-a. Amerikanci su prošle sedmice putovali u Meksiko na operaciju zatezanja trbuha, a u petak su se našli u unakrsnoj vatri između dva kartela. Naoružani muškarci su ih zatim oteli i ubacili u stražnji dio kamioneta.

Preživjeli Amerikanci odvedeni su do granice u blizini Brownsvillea u Teksasu, što je jutros potvrdio novinar Associated Pressa. Rođakinja jednog od njih rekla je jučer da je grupa zajedno putovala iz Južne Karoline kako bi jedan od njih mogao ići na zatezanje trbuha kod liječnika u pograničnom gradu Matamorosu.

Ubrzo nakon ulaska u Meksiko uhvaćeni su usred borbi između rivalskih grupa kartela. Na društvenim mrežama se pojavila video snimka na kojoj se vidi kako ih naoružani napadači ubacuju u stražnji dio kamioneta.

Državljani SAD-a pronađeni su u ruralnom području istočno od Matamorosa zvanom Ejido Longoreno- navodi državni službenik koji je htio ostati anoniman jer za sada nije dozvoljeno govoriti o slučaju.
Meksički predsjednik Andres Manuela Lopez Obrador je na konferenciji za novinare kazao da je jedan osumnjičenik u pritvoru.

Pronaći ćemo one koji su odgovorni i bit će kažnjeni -rekao je. Predsjednik se istovremeno požalio na izvještavanje američkih medija i optužio ih za senzacionalizam. hayat.ba