Video koji ledi krv u žilama od srha: Snimljen juriš na ruski rov i trenutak kada se vojnici druge strane predaju!

Svijet

Kamere s kaciga na glavama ukrajinskih vojnika otkrivaju rovovsku borbu koja se bez daha vodi u istočnoj Ukrajini. Sada je objavljen snimak koji ledi krv u žilama.

Snimak prikazuje vojnike kako jurišaju na ruski rov i prisiljavaju dva neprijateljska borca na predaju. Ukrajinci izlaze iz plitkog jarka, pucajući preko ničije zemlje koja podsjeća na pusto ratište iz Prvog svjetskog rata.

Zatim jurišaju na obližnji ruski rov, granatom dižu u zrak zemunicu i okreću svoje jurišne puške na neprijateljske trupe koji pokušavaju uzvratiti vatru.

Nakon što je nekoliko ruskih vojnika neutralizirano, drugi Ukrajinac baca granatu u rov kako bi uklonio ‘preostale prijetnje‘. Konačno, par krotkih i poraženih ruskih vojnika izlazi iz rova kako bi se predali.

Nevjerojatnu sirovu snimku objavio je 108. zasebna gorsko-jurišni bataljun Oružanih snaga Ukrajine.

Predstavljamo vam video juriša, snimljen kamerom postavljenom na kacigu jednog od naših herojskih vojnika, tokom kojeg je uništeno nekoliko rašista te su zarobljena dva druga – stoji u opisu snimke koju je prenio i Ured za strateške komunikacije (StratCom) Oružanih snaga Ukrajine, prenosi portal hayat.ba