DENIS VOZIO BMW BRŽE OD 100 NA SAT, U PRITVORU JE: U STRAVIČNOM SUDARU POGINUO DŽEMO K.

Region

DENIS VOZIO BMW BRŽE OD 100 NA SAT, U PRITVORU JE: U STRAVIČNOM SUDARU POGINUO DŽEMO K.

Denis S. (23), koji je 12. februara ove godine, učestvovao u jezivoj nesreći na Zrenjaninskom putu u Beogradu (Srbija) vozio je više od 100 kilometara na sat. Osumnjičeni se nalazi u pritvoru zbog nepružanja pomoći povrijeđenim osobama u nesreći nakon što je lišen slobode po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. Tom prilikom nastradao je Džemo. K. Dan nakon nesreće na društvenim mrežama pojavio se snimak trenutka silovitog sudara na Zrenjaninskom putu.

Na snimku se vidi kako automobil, koji se kreće velikom brzinom, udara u drugi.

– Tačno je da se moj klijent kretao nedozvoljenom brzinom, ali smatram da nema krivičnog djela već se radi o prekršaju. O kojoj brzini je tačno riječ ne mogu da vam kažem jer nisam primio rezultat vještačenja.

Denis se nalazi u pritvoru jer svjedoci nisu saslušani, a oni ne mogu dok se ne završe sva vjestačenja. Tome se protivim jer vještačenje nema veze sa ovim krivičnim djelom zbog kojeg Denis leži u pritvoru – kaže Bojan Ječmenica, advokat osumnjičenog.

On je u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu rekao da su ga ljudi izvlačili iz automobila, da je on onesviješten išao po putu i da se u jednom trenutku sjetio prijatelja i zatražio da dođe po njega. Osumnjičeni je objasnio sudiji da je “bio u potpunom šoku i da se mnogih detalja i ne sjeća”.

– Denis je rekao da ga je drug odvezao na privatnu kliniku gdje su ga pregledali, ali tamo nisu imali rendgen pa je upućen u Urgentni centar. Nije mogao da pomogne djevojkama jer je i sam bio povrijeđen. Pritvor mu je određen zbog uticaja na svedoke i opasnosti da će u kratkom periodu ponoviti djelo – kaže za “Telegraf.rs” Bojan Ječmenica, advokat osumnjičenog mladića.

Podsjećanja radi, nesreća se dogodila 12. februara ove godine, kada se BMW sa beogradskim tablicama kretao desnom saobraćajnom trakom prema gradu, a u trenutku kada je prelazio u lijevu traku, u njegovu bočnu stranu prednjim dijelom je udario BMW sa valjevskim tablicama.

Džemo. K. nalazio se za volanom BMW beogradskih registarskih oznaka, a u nesreći je zadobio teške tjelesne povrede. On je nekoliko sati kasnije u bolnici podlegao povredama. Njegova djevojka J. I. (34) zadobila je teške povrede.

Nezvanično, u trenutku nesreće Denis je bio pod dejstvom alkohola i narkotika. Denis S. ima jednu presudu prekršajnog suda i 20 prekršanih naloga. U trenutku nesreće vozio je automobil, a imao je zabranu upravljanjem vozilom. On je po nalogu Višeg javnog tužilaštva priveden dan kasnije. Kako je “Telegraf.rs” objavio, od osumnjičenog Denisa je uzet DNK uzorak koji će se uporediti sa onim unutar automobila BMW koji je učestvovao u nesreći.

– Policija je uzela otiske sa vrata BMW, mjenjača, volana i ručne kočnice. Oni će se uporediti sa DNK-a koji je uzet od Denisa. Istragom je utvrđeno da je u trenutku nesreće bio pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci. Vještačenje tragova je zatraženo kako bi se isključila mogućnost da je druga osoba bila za volanom BMW- kaže sagovornik blizak istrazi. hayat.ba