Dječaka kastrirali i ostavili ga da umre u jarku: Stanovnici u strahu, plaše se da je u pitanju napad satanista

Region

Dječaka kastrirali i ostavili ga da umre u jarku: Stanovnici u strahu, plaše se da je u pitanju napad satanista

Šestogodišnjeg dječaka uhvaliti su nasilnici i poprskali mu biber sprej, a zatim su mu odsjekli genitalije i ostavljen je da umre u jarku u Južnoj Africi. Povrijeđeni dječak je ležao sav u krvi kada su ga lokalni stanovnici koji su jurili za dvojicom kriminalaca čuli kako traži pomoć.

Kada su tražili izvor rane u strahu da je možda izboden, bili su užasnuti kada su otkrili da je školarac kastriran. Pronađen je na gruboj pustoši u blizini rudnika zlata u neformalnom naselju Blue sky i bio je blizu smrti od gubitka krvi kada je pronađen.

Stanovnici su bili ogorčeni jer se vijest o napadu proširila gradom Boksburgom u provinciji Gauteng koji je užasnuo roditelje. Jedan stanovnik koji je tražio da ne bude imenovan zbog straha od odmazde rekao je: „Ko bi tako nešto uradio takvom dječaku – to je zaista najokrutnije“.

Sprej za dječaka je dovoljno loš, ali odsjecanje njegovih genitalija je prosto varvarstvo i to dijete će imati mentalnih problema do kraja života – dodao je.

Poznajem dječaka i on je često u blizini tražeći malo hrane ili sitniš, a on se snađe i uvijek je nasmijan i uvijek je ljubazan. Pronađen je na zaraslom polju sa nedostatkom genitalija i nemogućnošću da dobro vidi zbog biber spreja koji je sam po sebi užasno bolan- istakao je stanovnik.

Stanovnica Šantel Naude rekla je: „Razmišljam da se iselim iz tog područja jer se osjećamo nesigurno jer i ja imam dječake i ne želim da i oni budu napadnuti“.

Drugi je rekao: „Glasine su da je to satanizam ili uzimanje dijelova tijela za vudu ritual, ali ovaj mali dječak sada nikada neće moći da ima djecu“. Izvor: Hayat