TRIK ZA ČIŠĆENJE PROZORA ZALUDIO DOMAĆICE: POTREBNO JE SAMO DA URADITE OVO, NESTAT ĆE SVA PRAŠINA

Zanimljivosti

TRIK ZA ČIŠĆENJE PROZORA ZALUDIO DOMAĆICE: POTREBNO JE SAMO DA URADITE OVO, NESTAT ĆE SVA PRAŠINA

Nakon kiše, snijega i susnježice u posljednjih šest mjeseci, vaše prozore će biti potrebno popraviti, pa evo nekoliko savjeta kako da ih natjerate da sijaju na suncu.

Sa sunčanijim i ljepšim vremenom dolazi i češće pranje i čišćenje prozora. Ali, jedan stručnjak je podijelio trikove pomoću kojih možete da se riješite prljavštine bez mnogo muke. Džejd Oliver, stilista izložbenog salona kompanije Ekpress Bi-Folding Doors, otkrila je svoje najbolje savjete za pomoć vašim prozorima da se oporave od zime i zasijaju za proljeće.

Maslinovo ulje kao sredstvo za čišćenje? Evo gdje će učiniti ‘čuda’:

Za svoj prvi savjet, Jade kaže da uobičajena tehnika uklanjanja prljavštine s prozora možda nije tako učinkovita kao što mislite i predlaže ništa drugo nego usisivač za taj posao. Rekla je:

I iznutra i izvana, doći će do nakupljanja prljavštine na prozorima u cijelom domu. Primamljivo je svako područje odmah pošpricati vrućom vodom i sapunicom, međutim, tako će se prašina zalijepiti za staklo i jednostavno ga premještate okolo umjesto da ga uklanjate.

Ona savjetuje da prvo krpom prebrišete prozore kako bi čestice prašine olabavile, a zatim usisate prozore s nastavkom za usisavač sa čekinjama kako bi izbjegli grebanje površine.

Jade tvrdi da postoji tajni sastojak koji vam je potreban da bi vaši prozori blistali. Pored upotrebe tople vode sa sapunom i brisača za završno čišćenje, trebalo bi da uključite i bijelo sirće u svoju rutinu čišćenja. Njegova kiselost pomaže u uklanjanju tragova na prozoru uzrokovanih proizvodima za čišćenje. Samo pomješajte jednake količine bijelog sirćeta i tople vode u boci sa raspršivačem za vrhunski sprej za čišćenje prozora. Ovaj stručnjak dodaje da je najbolji alat za uklanjanje tragova krpa od mikrovlakana, ali ona mora biti presavijena da bi se postigli najbolji rezultati.

Da bi vaši prozori bili na visokom nivou, preporučuje se da ih čistite jednom ili dva puta mjesečno. U ljeto, direktna sunčeva svjetlost može učiniti posao frustrirajućim i otkriti mrlje, pa vam preporučujemo da maksimalno iskoristite proljeće. Vrijeme je stabilno, tako da ne postoji uvijek rizik od kiše, sunce neće utjecati na završetak i mogu se rjeđe čistiti. Počnite jednom mjesečno do ljeta, a zatim povećajte na dva puta mjesečno ako je potrebno. hayat.ba