ČETVEROGODIŠNJU DJEČAK SLUČAJNO PUCAO U SEBE I UBIO SE: OTAC UHAPŠEN, PRONAŠLI DIJETE U KRVI

Region

ČETVEROGODIŠNJU DJEČAK SLUČAJNO PUCAO U SEBE I UBIO SE: OTAC UHAPŠEN, PRONAŠLI DIJETE U KRVI

Mali Majkl Breg mlađi bio je bez svjesti u automobilu sa ranom od metka između očiju u Kisimiju na Floridi, navodi se u sudskim zapisnicima. Majkl je proglašen mrtvim u bolnici kratko vrijeme nakon što je pronađen. Policajac Kisimi u bolnici HCA Florida Osceola koji nije bio na dužnosti vidio je srebrni Ševrolet Kamaro kako dolazi ispred ustanove u četvrtak nešto prije 10 sati ujutro.

Majkl, ili ‘Džunior’ za svoje prijatelje i porodicu, bio je u autu sa ocem i neidentifikovanim svjedokom. Svjedok je rekao policiji da su spavali kada ih je probudio pucanj i zatekli su četvorogodišnjaka povrijeđenog u blizini invalidskih kolica. Njegova majka slomljenog srca Eboni Dejvis rekla je na bdijenju sa svijećama i balonom za VFTV da je „navikla da se svakog jutra budi sa njim i da joj govori ‘Mama, toliko te volim’.“

Lokalni mediji navode da je Dejvisova potrebna njena porodica i prijatelj da je fizički podrže zbog tuge koju je patila dok je bila na bdijenju kome je prisustvovalo desetine ljudi.

Ona je dodala:

Više bih volela da me moj sin sahrani prije nego da ja njega sahranim. Ima samo četiri godine. Nije stigao ni da živi svoj život.

Dejvisova je rekla da je ostavila sina sa ocem dan ranije i da je očekivala da će ga pokupiti sljedećeg dana. Nije imala pojma da nešto nije u redu sve dok je detektiv nije pozvao i zamolio da dođe u lokalnu policijsku stanicu.

Dodala je da nije znala da je u kući bilo oružja, dok je njena sestra Kornesija Pinkins rekla da je Džuniorov tata neodgovoran. Policajci su rekli da je njegov otac, Majkl Brag stariji (32) promijenio priču nekoliko puta kada ga je policija intervjuisala, ali je na kraju priznao da posjeduje pištolj u zaštitne svrhe.

Prvobitno se navodi da je Brag stariji rekao da u kući nije bilo oružja, prije nego što je promenio svoju priču i rekao da je njegov prijatelj tamo držao oružje pre nego što je konačno priznao da je oružje njegovo. Glok kalibra 22 i pištolj kalibra 9 mm pronađeni su u koferu blizu prednje strane i činilo se da je Glok imao tragove krvi. Policija je uhapsila oca zbog posjedovanja vatrenog oružja kao osuđenog zločinca nakon što je policija pronašla dva pištolja u njegovoj kući.

Prema izjavi pod zakletvom, policajci su u dnevnoj sobi pronašli veliku količinu krvi. Do sada je prikupljeno 695 dolara i ide se ka cilju od 10.000 dolara u GoFundMe postavljenom za majku dječaka. Ovo je druga slučajna pucnjava u kojoj je ubijeno malo dijete u samo posljednjih mjesec dana. Trogodišnji dečak koji je bio sin oficira sa Floride pucao je u sebe nakon što je pronašao pištolj u noćnom ormariću svog oca.

Slučaj je još pod istragom i nije podignuta optužnica. hayat.ba