Divlja potjera za ‘ludim vozačem’ u Salzburgu, policija pucala

Region

Divlja potjera za ‘ludim vozačem’ u Salzburgu, policija pucala

Dvadesetogodišnji vozač dao je policiji razlog za opasnu potjeru u nedjelju poslijepodne između Scheffaua i St. Kolomana (Tennengau). Policajac je čak i pucao kako bi zaustavio automobil.

Sve je počelo rutinskom kontrolom vozila u Scheffau. Vozač je očito htio pobjeći te je odjurio od policije. Policija se upustila u potjeru te je pratila vozača, no 20-godišnjak se nije obazirao na znakove stop te je navodno ugrozio ostale vozače i pješake.

U drugom pokušaju zaustavljanja vozača, policajac je potom i zapucao, no i pucnjevi nisu zaustavili 20-godišnjaka. Čovjeka je mogla zaustaviti samo blokada ceste policijskim VW kombijem. Međutim, 20-godišnjak nije kočio, već se zabio u kombi što ga je konačno i zaustavilo. U nesreći su ozlijeđena dva policajca koji su prevezeni u bolnicu.

Mladi vozač je konačno zaustavljen te je utvrđeno da uopće ne posjeduje vozačku dozvolu, a test na droge bio je pozitivan. Inače, na mjestu suvozača bila je njegova 18-godišnja djevojka – no njih dvoje su u nesreći prošli neozlijeđeno. Istraga je u tijeku. Izvor: Kroativ.at