Poznate sijamske blizanke dobile svoj prvi posao – rade kao nastavnice matematike

Region

Poznate sijamske blizanke dobile svoj prvi posao – rade kao nastavnice matematike

Abigail Loraine Hensel i Brittany Lee Hensel su sijamske blizanke. Proporcije tijela i glava su im gotovo normalne te cijeli život nastoje živjeti što normalnije. Imaju odvojeno srce, želudac, kralježničnu moždinu i dio pluća. No, svaka od njih kontrolira jednu nogu te se moraju uskladiti kako bi hodale. No, one su odlične u tome te sada mogu plivati, trčati i voziti automobil.

Osobnosti su im gotovo suprotne kao i interesi i želja za brakom. Naravno, one u svemu moraju postići dogovor, od malenih detalja do velikih odluka. Kada su otišle na fakultet morale su se opredijeliti za jedan smjer jer bi im bilo previše da pokušavaju studirati dva smjera.

Ove su dvije sijamske blizanke jako poznate. Pojavile su se u mnogim emisijama i programima. 2012. godine su diplomirale na području obrazovanja. Sada pokušavaju ostvariti svoj san i postati nastavnice matematike. Njihova majka ih potpuno podržava u odabiru karijere. Rekla je:

„Mislim da će uspjeti u tome jer su uvijek imale dobar odnos s djecom. Djeca ih jako vole, a i oni vole djecu. Kada im odgovore na neka jednostavna pitanja djeca im postanu jako privržena“.

Djevojke su se prijavile za posao učitelja matematike na pola radnog vremena. Ravnatelj se odlučio zaposliti baš njih od svih 175 prijavljenih osoba jer su imale odlično znanje matematike te su „zračile“ nečim posebnim. Izvor: Dijasporainfo