RIJEČ JE O BAKTERIJI: AKO PILETINA KOJU UZIMATE IZGLEDA OVAKO – NE KUPUJTE JE!

Zdravlje

RIJEČ JE O BAKTERIJI: AKO PILETINA KOJU UZIMATE IZGLEDA OVAKO – NE KUPUJTE JE!

Pileće meso spada među najjeftinijima i mnogima je omiljena namirnica koja se lako kombinuje i sprema na razne načine. Odlično je za kuhanje, prženje, ali i pečenje u rerni… Međutim, pre same termičke obrade, mnogo je važnije da piletina bude svježa kako se ne bismo otrovali.

Osim izgleda, boje, čvrstoće i mirisa, postoji jedan genijalan trik kako u prodavnici da prepoznate svježu upakovanu piletinu. Sve što treba da uradite, sudeći po video koji je postao viralan na Internetu, jeste da dodirnete pakovanje pilećeg mesa.

Ako je pakovanje naduto i ima vazduha i mjehuriće, to je znak da nije svježe i da ga nikako ne kupujete! Prema riječima djevojke koja je postavila ovaj video, vazduh u plastičnoj ambalaži znači da je meso prebrzo podleglo promjeni temperature. Samim tim, došlo je i do rasta bakterija, zato uvijek izbjegavajte kupovinu mesa koje je ovako naduveno.

S druge strane, piletinu koju možete da dodirnete bez poteškoća od viška vazduha je dobra i svježa za uporebu. Takođe, prilikom kupovine obratite pažnju i na rok upotrebe, kao i na naznaku – upotrebljivo do. hayat.ba

@brittself20

Tip! #aldi #groceryshopping #groceries #meats #meatdepartment #wordofadvice #tipsandtricks #hacks #themoreyouknow

♬ original sound – Brittany S