BOLNIČARKA UPOZORAVA NA OPASNOST BALONA! ČESTO SU GLAVNI UZROK GUŠENJA KOD DJECE

Zdravlje

BOLNIČARKA UPOZORAVA NA OPASNOST BALONA! ČESTO SU GLAVNI UZROK GUŠENJA KOD DJECE

Bolničarka Nikki Jurcutz na svom Instagram profilu pod nazivom Tiny Hearts Education često objavljuje važne savjete za roditelje, a između ostalog, i potencijalne opasnosti koje prijete našim mališanima.mTako je u posljednjem videu objasnila kako baloni mogu rezultirati gušenjem kod djece, pa ih je potrebno izbjegavati ili držati dijete pod nadzorom ako se igra njima.

Iako su baloni često sastavni dio svake rođendanske proslave, Jurcutz upozorava da ispuhani baloni mogu dospjeti i zapeti u dišnim putovima malog djeteta te ih je nemoguće pomaknuti i izvaditi.

-Baloni su vodeći uzrok smrti gušenjem kod djece u cijelom svijetu. Ako se vaše dijete počne gušiti balonom i dišni putovi su mu potpuno blokirani, pa zrak ne ulazi niti izlazi, potrebno je odmah pozvati hitnu pomoć, ali i momentalno započeti s umjetnim disanjem – objasnila je u videu.

Iako tvrdi da osobno ne izbjegava korištenje balona tokom proslava ili dječjih zabava, bolničarka ipak naglašava da se djeca nipošto ne bi smjela igrati ispuhanim balonima, ali i da im je potreban stalni nadzor prilikom bilo kakve igre koja uključuje balone, prenosi Index. hayat.ba