Njezin 6-Mjesečni Sin Je Odbijao Dojenje, A Zatim Je Saznala Bolnu Istinu

Region

Njezin 6-Mjesečni Sin Je Odbijao Dojenje, A Zatim Je Saznala Bolnu Istinu

Šestomjesečni sin je odbijao dojenje, osobito iz desne dojke, a kada je mama otišla kod liječnika, biopsija je potvrdila da ima rak dojke. Benigna cista u desnoj dojci dijagnosticirana joj je 2013. godine. Kada je tražila od liječnik da je ponovo skeniraju, rekli su joj nema razloga za brigu. Sarah Boyle (26) iz Staffordshirea u Engleskoj mama je jednogodišnjeg dječaka Teddya koji je imao šest mjeseci kada je počeo odbijati dojenje.

To je bio prvi znak da nešto nije u redu. Ubrzo je stigla dijagnoza – rak dojke. Sarah kaže da je Teddy, od šestog mjeseca života, iznenada postajao vrlo uznemiren kad god bi ga pokušala dojiti, posebno ako bi ga prinijela desnoj dojci.

Pokušala je dojiti Teddya u raznim položajima tijekom narednih nekoliko tjedana, ali on to nije htio.

“Bio je vrlo nesretan. I ja sam. Srceparajuće je kada beba od osam mjeseci odbacuje svoju majku”, rekla je ona.

Zbog njegovog ponašanja, Sarah je odlučila otići kod liječnika i zatraži da joj ponovo skeniraju cistu za koji je godinama znala da je ima. Do tada, dva puta je radila testove da utvrdi postoji li opasnost od raka i rezultati su bili negativni. Benigna cista u desnoj dojci dijagnosticirana joj je 2013. godine. Kada je tražila od liječnika da je ponovo skeniraju, rekli su joj nema razloga za brigu.

Međutim, njen sin i dalje je odbijao dojenje, a ona sama primijetila je da je cista postala tvrđa i bolna i da je njena dojka promijenila oblik. Biopsija je potvrdila rak Sarah je trenutno na pola puta kroz kemoterapiju. Očekuje je dvostruka mastektomija i rekonstrukcija grudi. Najveću podršku pružaju joj upravo sin Teddy, suprug i obitelj.

“Nitko ne može potvrditi je li rak otkrio Teddy, ali znam je sve moglo biti drugačije, da sam slušala liječnika, a ne njega. Zbog Teddya sam sada na liječenju”, rekla je Sarah i dodaje da joj je sin spasio život.

“Iako postoje mnogi razlozi zbog kojih beba može da odbije dojenje, promjene na dojci i dalje su prvi razlog za sumnju. Imali smo mnogo mlađih žena s dijagnozom raka dojke koje su trudne ili doje kada su prvi put primijetile simptome dojke”, rekla je ona.

Dr. Jasmine Just za BBC izjavila je da ipak ne postoje jaki dokazi da su poteškoće u dojenju uzrokovane rakom dojke ili da bolest mijenja majčino mlijeko zbog čega bebe odbijaju hranjenje. (novizivot.net)